W prowadzonym przez siebie punkcie kolega postanowił reaktywować stacjonarną, comiesięczną giełdę fotograficzną. Odzew wśród osób do których rozesłał wici jest podobno pozytywny, z nieskrywanymi oczekiwaniami, że oprócz transakcji kupna/sprzedaży/zamiany sprzętu czy materiałów będzie można o fotografii i fotografowaniu normalnie pogadać.
Szczegóły dotyczące lokalizacji i terminu w załączniku graficznym.
Załączniki
info_gielda.jpg (55.94 KiB) Przejrzano 765 razy
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów był na giełdzie?
Niestety z powodu pogrzebu kolegi ze szkolnej ławy nie mogłem się tam pojawić a jestem bardzo ciekaw, jak było.
Bocianowski pisze: ↑30 sty 2023, 13:53
Czy ktoś z szanownych forumowiczów był na giełdzie?
Ja byłem.
Nie nahandlowałem się zbytnio (nie z takim nastawieniem tam jechałem), ale miałem wreszcie okazję wziąć w dłonie sprzęt, który dotąd znałem tylko wirtualnie, np. Tachihara, Linhof, Minolta Autocord.
A z podobnymi mnie oszołomami nagadałem się prawie do bólu gardła.
Giełda miała raczej kameralny charakter ale to mnie nie dziwi - wszak była to pierwsza jej edycja.
Atmosfera była fajna - widać było że sporo osób odczuwało głód normalnych dyskusji, takich twarzą w twarz i z kubkiem kawy, która była na miejscu serwowana.
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.