[K] Obiektyw powiększalnikowy do średniego
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Kupię - po taniości - jakiś obiektyw do średniego formatu (6x6). Chciałbym zobaczyć, co mi z tego wyjdzie; na kupowanie czegoś poważniejszego może kiedyś przyjdzie pora. Jako że mam Opemusa, to może być i czeski; ale może też być coś na M39.
Zdażają się czeskie na M39

Ostatnio zmieniony 09 cze 2020, 23:42 przez Imperitus, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada
Wiem, widziałem... na folderze reklamowym ;)
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Sam kiedyś jako pamiątkę z wycieczki po Czechach kupiłem sobie Anareta 105, M39 bez żadnych przeróbek (świetne szkło swoją drogą). Meogony 50 2.8 też raczej nie występowały w małych gwintach.
Jak zawsze czujny

W ogóle bym się nie zorientował, dzięki
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
BW, a jednak co? :)
A dla pełnej jasności w temacie: http://www.meoptahistory.com/index.php?id=350. Przeważająca większość szkieł Meopty jest na M39.
A dla pełnej jasności w temacie: http://www.meoptahistory.com/index.php?id=350. Przeważająca większość szkieł Meopty jest na M39.
Nieaktualne, pozyskałem czeską osiemdziesiątkę na mały gwint ;)