Oddam Pentaxa ME super
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Oddam Pentaxa ME super
Może ktoś potrzebuje dawcy części, oddam za koszt wysyłki. Dźwignia naciągu jest zacięta w pozycji ready, ukręciła się śrubka trzymająca naciąg samowyzwalacza a czasy migają chaotycznie w wizjerze. Elektronika chyba usmażona ale części mechaniczne wyglądają dość dobrze, byłem w środku. W komplecie była lampa błyskowa ale to najtańszy badziew więc pójdzie na śmietnik, Pentax też miał tak skończyć ale może jeszcze się na coś przyda, nie umrze nadaremnie 

"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada
Oddam Pentaxa ME super
aka, to wszystko trzeba przeżyć, już odpracowałem te dwie stówy także nie boli 
A z taką prędkością zwrotu to miałem jak raz kupiłem Exaktę VX IIa z niesprawnymi długimi czasami i migawką jak sito. Sprzedawca jeszcze mnie opluł słownie bo przecież "tych długich czasów i tak nikt nie używa", no nie wiem... Ja sobie bardzo chwalę

A z taką prędkością zwrotu to miałem jak raz kupiłem Exaktę VX IIa z niesprawnymi długimi czasami i migawką jak sito. Sprzedawca jeszcze mnie opluł słownie bo przecież "tych długich czasów i tak nikt nie używa", no nie wiem... Ja sobie bardzo chwalę

"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Oddam Pentaxa ME super
Tylko sprawdzeni sprzedawcy, którzy akceptują zwrot na zasadzie zakupu na odległość lub czas na rozruch. I trzeba czytać komentarze i opisy do komentowanych transakcji. Również bezpośrednia rozmowa i odpowiedzi na zadawane pytania sporo wnoszą w proces podejmowania decyzji o zakupie. I trochę szczęścia nie zawadzi. Jeden ze sprzedawców na allegro, gotów do rozkompletowania zestawu, na moje pytania o stan przedmiotu odpowiedział "Dziekuje za rozwianie moich ew watpliwosci ...", a dodam, że opis był mało konkretny.
Oddam Pentaxa ME super
- zostaw sobie korbkę zwijania filmu - jest ładna i może się przydać do innego aparatu
Oddam Pentaxa ME super
A to akurat prawda, dzięki