Używam i jeszcze nie zdażyło mi się wylać do zlewu zepsuty koncentrat a u mnie butla potrafistać naprawdę długo - tyle, że gazuję.rbit9n pisze:co do tetenala, to chyba kolesie z AT pisali, że koncentrat (sic!) dość szybko się psuje. ja nie wiem, nie próbowałem.
Utrwalacze - który?
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Ja używam FixAg Agfy. Jest ok, ale ma jedną dziwną cechę. Potrafi po teście klarowności na poziomie 2 minut i moczenia w zupie przez czas równy wynik razy trzy nie zadziałać i nie utrwalić w pełni, konieczne jest zrobienie świeżego roztworu i doutrwalenie.
Trzydziestosześciostrzałowy Contax RX / Piętnastostrzałowa Fujica GS645 / Dwunastostrzałowa Bronica SQ-B / Jednostrzałowy Motylek 45
www.stegierski.com
www.stegierski.com
mialem sie nie odzywac, bo to stara spiewka co chce napisac.
jak sie chce swiezy i pewny to najlepiej chyba zlozyc sobie cos prostego na minute przed rozpoczeciem wywolywania. ja skladam tf-3, jak kupilem galon ammonii rok temu to mam jeszcze polowe butli. no, ale kazdy ma prawo dobrac sobie taki proces jaki mu pasuje.
p.
jak sie chce swiezy i pewny to najlepiej chyba zlozyc sobie cos prostego na minute przed rozpoczeciem wywolywania. ja skladam tf-3, jak kupilem galon ammonii rok temu to mam jeszcze polowe butli. no, ale kazdy ma prawo dobrac sobie taki proces jaki mu pasuje.
p.