Torba fotografa-a w niej...
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Witam,tak się zastanawiam,co zabieracie ze sobą ruszając w plener?
Chcącemu nie dzieję się krzywda
Dziwne pytanie. To co zamierzam użyć, a w moim przypadku właściwie wszystko co mam, czyli jak niżej + filtr polaryzacyjny, wężyk spustowy i panorama adapter.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Dlaczego dziwne pytanie?Chciałem po prostu dowiedzieć się,co ze sobą zabieracie,ot co 

Aparat, statyw, negatywy, gps, telefon, folia nrc, spray na komary, woda.
fuji gw690 z kolorowym negatywem. Pentax 67 z cz-b negatywem a do niego 45mm, 75mm, 200mm, pierścienie pośrednie a z Japonii leci do mnie konwerter 2x do 200mm obiektywu, statyw, wężyk, dwa światłomierze, negatywy..... :)
sprzęt fotograficzny, dwa-trzy browary.
Poza aparatem i osprzętem?
Notes, dwa pisadła, woda w manierce i odpowiedni do sytuacji "kozik".
Jeżeli w planie są krzaki, sprej na komary i coś na głowę.
Notes, dwa pisadła, woda w manierce i odpowiedni do sytuacji "kozik".
Jeżeli w planie są krzaki, sprej na komary i coś na głowę.
kiedyś jak jeszcze miewałem okazje chodzić na dłuższe wyprawki po bezdrożach, prócz aparatów brałem też (do plecaka) termos z herbatą, kanapki, czekoladę i wodę gazowaną.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Ostatnio miałem w plecaku aparat, cztery obiektywy, parę filmów i termos. I chyba paczkę ciastek :)
Ja jadąc rowerem w okolice wiejsko - leśne biorę jeszcze gaz na psy itp, tudzież na ludzi też może się przydać (jakby co).
Ale to nie w plecaku, tylko gdzieś bliżej ręki.
Ale to nie w plecaku, tylko gdzieś bliżej ręki.
Kurczę taki gaz czasami działa wręcz odwrotnie,zamiast spacyfikować agresora ,dajesz mu kopa do większej agresji.
Osobiście nie sprawdzałem - dotychczas go nie używałem. Człowiekowi na pewno da radę, z psami mniejszy problem.sky72 pisze:Kurczę taki gaz czasami działa wręcz odwrotnie,zamiast spacyfikować agresora ,dajesz mu kopa do większej agresji.
Kiedyś jeden "kolega" "dla żartu" wypróbował na mnie tego śmierdziela. Od tego czasu na mój widok ucieka z wrzaskiem. na psy czasem działa- przy dobrym wietrze.
A czego,pomimo dokładnego planowania,brakowało wam w Waszej torbie?
Fakt, czasem brakuje, no...takiego cienkiego...w paczuszkach...prezerwa...? Nie wiem jak to dokładnie się nazywa, ale dobrze chroni filmy przed wilgociąsky72 pisze:A czego,pomimo dokładnego planowania,brakowało wam w Waszej torbie?