Czy o tym wiedzieliście?
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
- technik219
- -#
Czy o tym wiedzieliście?
Lux mea lex
Czy o tym wiedzieliście?
Wiedziliśmy, bo oglądamy "Zabytki Techniki"
Czy o tym wiedzieliście?
Wiedzialem, ale dowiedzialem sie dosc pozno tzn. mieszkajac juz poza granicami Polski. Co ciekawe ciesza sie dosc dobra opinia i sa w dalszym ciagu uzytkowane. Moze na export byly lepiej wykonane?
Ja ze swojego w czasach PRLu nie bylem specjalnie zadowolony. Ale taki akurat udalo mi sie wtedy kupic i trzeba bylo dzialac na sprzecie, ktory sie posiadalo.
W ciemni fotograficznej lokalnego Domu Kultury byl jakis bardziej wypasiony, ale juz nawet nie pamietam jaki. I tak ciagle byl zajety przez kierownika, ktory setkami robil powiekszenia weselne..
Ja ze swojego w czasach PRLu nie bylem specjalnie zadowolony. Ale taki akurat udalo mi sie wtedy kupic i trzeba bylo dzialac na sprzecie, ktory sie posiadalo.
W ciemni fotograficznej lokalnego Domu Kultury byl jakis bardziej wypasiony, ale juz nawet nie pamietam jaki. I tak ciagle byl zajety przez kierownika, ktory setkami robil powiekszenia weselne..
Czy o tym wiedzieliście?
Porównując Dursta M800 w Krokusem 69, widzę spore analogie, wymiarów i budowy.
Czy o tym wiedzieliście?
Mieszkając zawsze tutaj, nie wiedziałem o Krokus 69. W Domu Kultury nie mieli takich. Dopiero w dobie internetu dowiedziałem się o tym modelu.
Mój własny i stary to był Krokus 66, ale Krokusa 69 kupiłem i bardzo chwaliłem.
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
Czy o tym wiedzieliście?
Ja tego akurat widziałem w obu bielskich foto-optykach. Na filmie wygląda to znacznie inaczej niż w realu, polskie Krokusy były bardzo siermiężne, daleko im było w wykonaniu do produktów meopty.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
-
- -# mod
- Kontakt:
Czy o tym wiedzieliście?
Metodą darowizny wszedłem nie tak dawno w posiadanie takiegoż. A nawet dwóch. Ich istnienie było dla mnie zaskoczeniem. Gdy zacząłem szukać w internecie czegoś na temat tych powiększalników - wyświetlały się głównie strony w języku rosyjskim.
Zbyszek >>> https://500px.com/zladygin
Czy o tym wiedzieliście?
zladygin, Część tej darowizny przekazałeś dalej potrzebującemu 

M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
-
- -# mod
- Kontakt:
Czy o tym wiedzieliście?
"You smell that? Do you smell that? Phenidone, son. Nothing else in the world smells like that. I love the smell of phenidone in the morning."
Lieutenant Colonel William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Lieutenant Colonel William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr