co właśnie wywołałeś?
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
co właśnie wywołałeś?
bo ja Kentmere 400@400 w ID-68 1:1.
film naświetlany Olympusem OM-1N z diodą od szwagra. widać poprawę w stosunku do wcześniejszego naświetlania przed modyfikacją, szczególnie w okolicach EV16. aha, słuchałem do tego smashing pumpkins.
film naświetlany Olympusem OM-1N z diodą od szwagra. widać poprawę w stosunku do wcześniejszego naświetlania przed modyfikacją, szczególnie w okolicach EV16. aha, słuchałem do tego smashing pumpkins.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
co właśnie wywołałeś?
Ja mam do wywołania na dziś:
średni: HP5 EI1600 i EI800.
mały: HP5 EI800, Rollei 400S EI800 i Neopan EI1600
Ciekawi mnie jak to powychodzi bo Neopan przeterminowany. Rollei 400 nigdy nie używałem. HP5 to standard dla mnie.
średni: HP5 EI1600 i EI800.
mały: HP5 EI800, Rollei 400S EI800 i Neopan EI1600
Ciekawi mnie jak to powychodzi bo Neopan przeterminowany. Rollei 400 nigdy nie używałem. HP5 to standard dla mnie.
co właśnie wywołałeś?
korzystając, że koreks był mokry, wywołałem jeszcze kodaka tri-x 400@400 w mytolu 1:1 z tego samego aparatu.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
co właśnie wywołałeś?
4x portra 400/120 w Fuji Hunt. Pierwszy raz w zestawie Fuji.
5x Trix/120 w XTolu (oryginał kodaka) 1:2.
5x Trix/120 w XTolu (oryginał kodaka) 1:2.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
co właśnie wywołałeś?
co właśnie wywołałeś?
Tak. Nie.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
co właśnie wywołałeś?
APX 100 mały, w oryginalnym agfowskim Rodinalu (ma dobre 15 lat) i ciemny jak porter ale woła bardzo ładnie. Czeka mnie FP4 125 sredni.
Fan Pentax'a.
co właśnie wywołałeś?
4x HP5 w W37 1+1. Na oko wygląda przyzwoicie. Tylko schnąć nie chce, taka wilgoć w powietrzu po burzy.
co właśnie wywołałeś?
Moge tylko powiedzieć, co dzisiaj naświetliłem. Kodak TXP320 na ISO 400 w formacie 4x5. na wołanie nie miałem siły.
co właśnie wywołałeś?
HP5 w D76, zbieram siły przed 2xFuji C200.
co właśnie wywołałeś?
Dwie rolki Kodaka w C41 od Rolleia.
Jeszcze nie skanowałem, ale widzę w emulsji jakieś bardzo drobne, nieregularnie rozmieszczone, ciemne kropki. Nie jest to osad z wody. Zobaczę jutro co to...
W ogóle strasznie byle jaki jest ten kit od Rolleia, butelki raz po 50ml, raz po 65ml, opis do rozrabiania na 250ml, ale butelki z myślą o 500ml roztworu roboczego. Tęsknię za kitami Tetenala na litr...
Jeszcze nie skanowałem, ale widzę w emulsji jakieś bardzo drobne, nieregularnie rozmieszczone, ciemne kropki. Nie jest to osad z wody. Zobaczę jutro co to...
W ogóle strasznie byle jaki jest ten kit od Rolleia, butelki raz po 50ml, raz po 65ml, opis do rozrabiania na 250ml, ale butelki z myślą o 500ml roztworu roboczego. Tęsknię za kitami Tetenala na litr...
co właśnie wywołałeś?
Rpx 25 w Rodinalu 1+50, już wiem że kontrast za wysoki...
Rozdzielczość świetna, ale muszę następnym razem zrobić standa w 1+100.
Rozdzielczość świetna, ale muszę następnym razem zrobić standa w 1+100.
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada
Terry Pratchett – Maskarada
co właśnie wywołałeś?
Ubiegłosobotnią mętną wizję rzepakowej przyszłości na fomapan 400 w d-76 1+1