To już było....

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy

aka
-#

To już było....

Post autor: aka »

Awatar użytkownika
Henry
-#

To już było....

Post autor: Henry »

U mnie w mieście już wieszają tabliczki na oczyszczalni ścieków. :roll:
Spektrum
-#

To już było....

Post autor: Spektrum »

Gdzieś już na Fejsie czytałem, ze szczególnie podejrzani są ci co mają cyrylicą wypisane literki na aparatach. :-)
aka
-#

To już było....

Henry pisze: 17 kwie 2025, 21:16 U mnie w mieście już wieszają tabliczki na oczyszczalni ścieków. :roll:
W Warszawie szykują tabliczki na kible Trzaskowskiego i wzmacniają ochronę tychże przed atakiem hakerów ;-)
Ciekawe kiedy pojawi się postulat "czyszczenia" Google Maps? Ale jak to mówił Banacek: Twelve good horses and silver candlesticks won’t stop the snow falling in Bialystock." Ciekawe kto i jak będzie kontrolował zapisy w kamerach pokładowych samochodów, a o analogowych aparatach nie wspomnę...
miki11
-#

To już było....

Post autor: miki11 »

40 złotych za tabliczkę. Ciekawe, ile za 1 baner Czaszkoskiego. Swoją drogą, przyjrzał bym się przetargowi (o ile w ogóle był) na te tabliczki. Czyj wnuczek akurat tłucze takie reklamowe cuda...

To już było....

Post autor: Fredrixxon »

Niech se powieszą zamiast listków figowych. Byle pod każdą napisali, do kogo trzeba się zwracać o pozwolenie, bo dla większości obiektów trudno ustalić kto jest właścicielem, kto użytkownikiem, a kto administratorem.
Awatar użytkownika
J.A.
-#

To już było....

Post autor: J.A. »

Dowiesz się jak dostaniesz do płacenia.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Spektrum
-#

To już było....

Post autor: Spektrum »

Chyba jednak nie jest aż tak źle w kwestii karania.

https://youtu.be/Ovecg2rEFns?si=BhWRz_O1VHddaKjd
zladygin
-# mod
Kontakt:

To już było....

Post autor: zladygin »

Myślę, że jest to skutkiem dość niefrasobliwego wrzucania wszystkiego do fejsa, insta czy podobnych "socjalmediów". Czy ktoś chce, czy nie, żyjemy w okresie podwyższonego zagrożenia i upubliczniony, bogaty materiał zdjęciowy może być dla kogoś źródłem cennych informacji.
miki11
-#

To już było....

Post autor: miki11 »

Jakoś dziwnie skojarzył mi się moment ogłoszenia obowiązku wożenia gaśni samochodowych. Gaśnic, które nawet zdaniem strażaków, nie są w stanie ugasić pożarku auta. No, ale ktoś te gaśnice sprzedawał...
Kontakt:

To już było....

Post autor: zladygin »

miki11 pisze: 19 kwie 2025, 09:17 Jakoś dziwnie skojarzył mi się moment ogłoszenia obowiązku wożenia gaśni samochodowych. Gaśnic, które nawet zdaniem strażaków, nie są w stanie ugasić pożarku auta. No, ale ktoś te gaśnice sprzedawał...
To dla mnie zbyt spiskowa teoria. Gaśnica może być przydatna, pod warunkiem umiejętności jej użycia. Prawo jazdy robiłem dość dawno, ale przypuszczam, że i teraz ten temat na kursach się nie pojawia.
aka
-#

To już było....

miki11 pisze: 19 kwie 2025, 09:17 Gaśnic, które nawet zdaniem strażaków, nie są w stanie ugasić pożarku auta.
Nieźle się sprawdzają w bliskim spotkaniu z Ostatnim Pokoleniem wysiadującym na jezdni ;-)
aka
-#

To już było....

zladygin pisze: 19 kwie 2025, 09:15 Myślę, że jest to skutkiem dość niefrasobliwego wrzucania wszystkiego do fejsa, insta czy podobnych "socjalmediów". Czy ktoś chce, czy nie, żyjemy w okresie podwyższonego zagrożenia i upubliczniony, bogaty materiał zdjęciowy może być dla kogoś źródłem cennych informacji.
Google Maps w prawie całej Europie pokazuje mosty, wszelkie budynki o przeznaczeniu różnorakim itd. Trzeba mieć mętne poczucie rzeczywistości lub niejasne intencje by wprowadzać takie zakazy w dzisiejszych czasach.
Awatar użytkownika
mrek
-#

To już było....

Post autor: mrek »

miki11 pisze: 19 kwie 2025, 09:17 Jakoś dziwnie skojarzył mi się moment ogłoszenia obowiązku wożenia gaśni samochodowych. Gaśnic, które nawet zdaniem strażaków, nie są w stanie ugasić pożarku auta...
Mnie się udało ugasić silnik gdy w Polonezie spadł wężyk z gaźnika i zapaliła się benzyna. Pomijam już fakt, że zadziałała dopiero trzecia gaśnica proszkowa od trzeciego kierowcy. Od tego czasu wożę gaśnicę halonową (no teraz już halostarą bo pożar miałem w latach 90'tych).
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
Awatar użytkownika
mrek
-#

To już było....

Post autor: mrek »

zladygin pisze: 19 kwie 2025, 09:23 Gaśnica może być przydatna, pod warunkiem umiejętności jej użycia.
Ja gasiłem Poloneza od spodu, bez otwierania klapy silnika.
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
ODPOWIEDZ