Ja czekałem lekko ponad 2 miesiące, więc to kwestia trafienia. Na pewno trzeba obserwować portale na bieżąco.
Szukam lustrzanki małoobrazkowej
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Uzywam:
F80
NikonFM
PentaxMX
F80
NikonFM
PentaxMX
Dodałbym Pentax KX. Ma m.in. wstępne podnoszenie lustra. Jest nieco większy od słynnego MX ale moim zdaniem to prawdziwy koń roboczy.
Fan Pentax'a.
MX i KX - autor wątku chce priorytet przysłony.
Minolta 600si ma bardzo duży wizjer i super jasną matówkę. Do tego korekcja dioptrii, a jeśli mimo to wolisz fotografować w okularach - bardzo daleki punkt oczny i miękka muszla oczna, która nie będzie rysowała okularów. Wizjer jest tak dobry, że ostrzę manualnie bez problemu nawet w ciemnych pomieszczeniach. Do tego aparacik jest lekki i w porównaniu do pozostałych tu wymienionych bardzo tani. Minusem jest plastikowość, awaryjność (w mojej padł właśnie przełącznik AF/MF - autofocus nie działa, ale "śrubokręt" jest wysunięty, więc nie mogę ostrzyć ręcznie) oraz mały wybór drogich obiektywów Minolty i Sony.
-
- -#
Witam ja mam dwie Minolty z dynax 500si ora minolte dynax 5 z zoomami 35-80 minonolta 28-80 voitgländer oraz 100-200/4,5
do tego 2 lampy minolta -funkcjonuja idealnie.Jesli jestes zainteresowany prosze o kontakt email . Pozdrawiam
do tego 2 lampy minolta -funkcjonuja idealnie.Jesli jestes zainteresowany prosze o kontakt email . Pozdrawiam