Nie wiem o ile, ale zawsze cieszy, że procenty zmiany sprzedaży są na plusie.
Tak wynika z komentarza do ankiety przeprowadzonej przez Ilforda.
"Steven Brierley, Director of Sales and Marketing at HARMAN technology/ILFORD PHOTO, commented “Thanks to the film users who took part in this survey, we have confirmed what we thought, which is that the recent growth in film sales can be attributed to the new users coming through."
2% respondentów pracuje tylko w kolorze. Tak przynajmniej się tam doczytałem.
Nie oczekiwałbym od korporacji jakiejś misyjnej działalności. Choć zmienili wygląd opakowań, to może oznaczać, że ktoś tam jeszcze bierze pieniądze za produkcję żelatyny.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
graphia pisze:Jak to mówią mądre podręczniki ekonomii? Popyt w górę - cena w górę :)
Dokladnie tak jest w ciagu ostatnich 3 tygodni poszla znacznie cena . Stare zapasy 75 e paczka 11/14 tydzien pozniej 85 e a w sobote cena 91 e . wniosek kupilem agfe okazyjnie wiec mam zapas ale zamawiam rolke fomy . a robilem tylko na ilfordzie
Ja podczerwień robiłam na EFKE
a następnie na Rollei
Ale nie wiem czy one spełniają wymagania stawiane przed "prawdziwym filmem na podczerwień"
Nie wiem jak jest z dostępnością, ale widzę je na stronie dystrybutora u którego zamawia mój szef...
rollei stawia wymagania, tylko problem jest inny. tak naprawdę co seria, co zakup, nie wiesz co właściwie kupujesz. dlatego myślę, że adox, skoro przejął swoje maszyny od eFKe, mógłby się zakręcić w temacie podczerwonym.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
Nomad pisze:Jenny, z tego co wiem to Rollei i Efke to jest podobnie jak wytęskniony przeze mnie SFX bliska podczerwień. A koledzy tęsknią za podczerwienią daleką.
Teraz jak sprawdzałam na stronie Maco to rzeczywiście rollei ma zakres do 750nm.
Ja go kupowałam jako Rollei IR820 i wtedy wymiatał.
Ale nie mam pojęcia, czy to jest ten sam film czy nie.