Rzeszów - Sklep z akcesoriami i tym podobne. ?

Ciemnia fotograficzna - Wszystko o procesie wywoływania negatywów czarno-białych

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

dziurka1989
-#

Rzeszów - Sklep z akcesoriami i tym podobne. ?

Post autor: dziurka1989 »

Powitać.
Pewnie w tym momencie zadam pytanie retoryczne, ale może ktoś wie...Czy w Rzeszowie istnieje jeszcze,jakikolwiek, sklep z akcesoriami foto do aparatów analogowych. Klisze, roztwory etc. Był kiedyś foto-hurt na Rejtana ale nie ma jest Hotel :D
Interesuje mnie sklep realny, gdzie można wejść i wybierać, bo wiem, że jako taki internetowy istnieje.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Kekacz
-#
Kontakt:

Post autor: Kekacz »

Czołem!

I witam wszystkich, gdyż to mój pierwszy post na tym forum.

Maxum na 3 Maja. Kilka filmów ilforda, chemia ilforda i tetenala, papiery. Ceny dość wysokie.
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

dziurka1989 pisze:Interesuje mnie sklep realny, gdzie można wejść i wybierać,
żeby wejść i móc wybierać, to chyba musisz pojechać do Warszawy do czarno-białe, albo do Łodzi do fotonegatywu, bo w maxumie to co tam jest, trudno nazwać wyborem niestety.
pozdrawiam!
Kekacz pisze:Czołem!

I witam wszystkich, gdyż to mój pierwszy post na tym forum.
powitać!
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
krzychu128
-#

Post autor: krzychu128 »

Parę filmów (trixy, tmaxy, iflord zdaje się też) leżało na półce w Kodaku w grafice. Ceny chore wiec o chemię nawet nie pytałem. Teraz zwinęli już interes w tym punkcie.
Choć ciężko to nazwać wyborem...
Do Maxum owszem, w razie potrzeby możesz zajrzeć.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2011, 17:39 przez krzychu128, łącznie zmieniany 1 raz.
dziurka1989
-#

rbit9n pisze:
dziurka1989 pisze:Interesuje mnie sklep realny, gdzie można wejść i wybierać,
żeby wejść i móc wybierać, to chyba musisz pojechać do Warszawy do czarno-białe, albo do Łodzi do fotonegatywu, bo w maxumie to co tam jest, trudno nazwać wyborem niestety.
pozdrawiam!

W Krakowie jest bliżej z tego co wiem, ale jednak mieć swój sklep, zaufany w mieście to co innego :)

aż tak mnie nie ciśnie z tym wyborem abym płacił krocie za sprzęt, który mogę na dobrą sprawę kupić na allegro o połowę taniej, ale głównie chodzi mi o klimat, który jest w sklepach gdy się wchodzi patrzy i można przebierać w sprzęcie...ale te sklepy i klimat już chyba minęły bezpowrotnie. :(
Awatar użytkownika
Basil
-#

Post autor: Basil »

popieram rbit9n
sam chodzę do fotonegatywu w Łodzi i właściciel jest w porzo gościem
można się przy okazji zakupów tego i owego dowiedzieć
Inspiration exists,but it has to find you working - Pablo Picasso
Awatar użytkownika
xneon
-#

Post autor: xneon »

a ja w fotonegatywie kupić nie kupię. byłem osobiście i sprzedawca zachowywał się jak gbur.
Awatar użytkownika
slawoj
-#

Post autor: slawoj »

dziurka1989 pisze:do fotonegatywu
Tam czasami na krechę można dostać.
dziurka1989
-#

żeby nawet można było po mordzie dostać, ale aby było chociaż jeden taki sklep w Rzeszowie z prawdziwego zdarzenia ! :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Kekacz
-#
Kontakt:

Post autor: Kekacz »

Nie widzę przy obecnym zapotrzebowaniu rynkowym sensu otwierania w naszym mieście takiego przybytku od zera i tylko z materiałami tradycyjnymi.
Musiałby się chyba za to wziąć któryś ze sklepów dla ahtystów-plastyków. Zwłaszcza Hetman ma dobrą lokalizację, bo i szkoła z zajęciami foto blisko. Tylko ceny ... W Maxumie towar chyba zbyt szybko nie schodzi, mimo, że najczęściej jest od ręki. Traktuję go tylko jako bardzo, bardzo ostatnia deska ratunku, gdy film jest potrzebny tu i teraz. W innym przypadku wiadomo, inet.
krzychu128
-#

Post autor: krzychu128 »

Kekacz pisze:Traktuję go tylko jako bardzo, bardzo ostatnia deska ratunku, gdy film jest potrzebny tu i teraz. W innym przypadku wiadomo, inet.
Tutaj się w pełni zgadzam. Choć swego czasu leżały na półce papiery w "starych cenach" które były tańsze niż na allegro.
Taniej wyjdzie kupić dwa filmy w internecie i zapłacić za przesyłkę niżeli na miejscu dostać od ręki. Zważywszy jeszcze na to że jeśli ktoś mieszka na obrzeżach czy w okolicy Rzeszowa to swoje musi odstać w korku, czy też szukać miejsca parkingowego o które w rynku nie jest łatwo, tracić czas, a tak listonosz czy kurier dowozi do samych drzwi. Co by dał nowy sklep? Żeby kupić deltę 3200 za 38 PLN jak to było w kodaku to musiało by mnie baaardzo pilić.
Jak ktoś lubi "pomacać" przed zakupem to trochę ma pecha :-)
ODPOWIEDZ