Rozmiar forum, czcionek itp.
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Rozmiar forum, czcionek itp.
Hej kolego adminie właśnie tak sobie siedzę na forum i dotarło do mnie: jejku jakie czcionki są tutaj małe! ledwo co idzie rozczytać z "bezpiecznej" odległości od monitora, a wzrok mam dobry! Myślę, że w dobie szerokich monitorów o wysokiej rozdzielczości potrzebna by była zmiana rozmiaru czcionki na większą (prawdopodobnie o 1 lub 2 rozmiary w górę). Również poważnie można by zastanowić się nad "szerokością" forum - u mnie na monitorze zajmuje ono nie całą połowę monitora, reszta to szare tło. Może by tak rozciągnąć troszkę rozmiar? Więcej postów by się mieściło na widoku, nie trzeba by tak było przewijać i przewijać...
Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 02 mar 2011, 21:25 przez Rob, łącznie zmieniany 1 raz.
Problem rozwiąże jakaś dobra przeglądarka np Opera, wtedy ctrl+kółeczko myszy (ew. szary plus) i już litery wielkości grochu a "szerokość" forum wypełnia cały monitor. Obraz można też powiększyć w Firefoxie i IE - w tych sprawdzałem.Rob pisze:właśnie tak sobie siedzę na forum i dotarło do mnie: jejku jakie czcionki są tutaj małe!
- Michał Kowalski
- -#
- Kontakt:
Faktycznie - conieco poprawilem... mam nadzieje ze teraz jest ok ;)
Ostatnio zmieniony 02 mar 2011, 22:29 przez Michał Kowalski, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał Kowalski
- -#
- Kontakt:
ale wielgachne to teraz. o ja cię!
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr