Rossmann / CEWE - wywoływanie C-41 i E-6
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Rossmann / CEWE - wywoływanie C-41 i E-6
Drodzy Państwo, czy ktoś z Was wołał coś ostatnio w Rossmanie czyli de fakto CEWE?
Usługa wołania E-6 za 6.95 cieszyła się chyba spora popularnością.
Dziś wszedłem na stronę rossmanna i na ich serwis fotouslugi.pl, aby sprawdzić czy się cennik nie zmienił, a tu w cenniku brak usług wywoływania filmów.
Czy ja jestem ślepy i nie widzę, czy może CEWE już nie robi filmówki?
Pozdrawiam.
Usługa wołania E-6 za 6.95 cieszyła się chyba spora popularnością.
Dziś wszedłem na stronę rossmanna i na ich serwis fotouslugi.pl, aby sprawdzić czy się cennik nie zmienił, a tu w cenniku brak usług wywoływania filmów.
Czy ja jestem ślepy i nie widzę, czy może CEWE już nie robi filmówki?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Bartek.
w tamtę sobotę odbierałem slajd 135 w rossmannie w plazmie, jakość ta sama, cena 9,95 guldenów polskich.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Ciekawi mnie ile za 120 będą chcieli.
Tylko skąd ja im Guldeny wezmę?
[ Dodano: Pią 17 Sie, 2012 ]
Tylko skąd ja im Guldeny wezmę?

[ Dodano: Pią 17 Sie, 2012 ]
Panie Piotrze, masz Pan taką dużą drabinę, żeby do dachu Plazmy sięgnęła?Szanowny Kliencie,
Pragniemy poinformować, że wywołujemy filmy negatywowe (C-41) i slajdy
(E-6), natomiast obowiązujący cennik znajduje się na sklepie.
Z pozdrowieniami
Fotousługi - Online Photoworld
Iwona B.

Pozdrawiam, Bartek.
jak wejdziesz na ten nowy parking, to chyba będziesz w stanie zerknąć, co jest na sklepie.
a na poważnie, jak oddawałem slajd, to nigdzie nie mogłem się dopatrzeć cennika usług niestandardowych, a znaleźć chciałem, bo na nikoniarzach ktoś pisał, że cena za E6 skoczyła. i faktycznie skoczyła. aha, i jeszcze jedno. czas usługi wydłużyli z 7 do 10 dni roboczych.

a na poważnie, jak oddawałem slajd, to nigdzie nie mogłem się dopatrzeć cennika usług niestandardowych, a znaleźć chciałem, bo na nikoniarzach ktoś pisał, że cena za E6 skoczyła. i faktycznie skoczyła. aha, i jeszcze jedno. czas usługi wydłużyli z 7 do 10 dni roboczych.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Pewnie wychodzą z założenia, ze tak mało ludzi strzela slajdy, ze komu zależy ten i tak wieDziś wszedłem na stronę rossmanna i na ich serwis fotouslugi.pl, aby sprawdzić czy się cennik nie zmienił, a tu w cenniku brak usług wywoływania filmów

A co do ceny to nie zauważyłem żeby wzrosła? Od zawsze daje napis "nie ciąć filmu" i wtedy to kosztowało drożej bo 9.99. Ostatnie odebrałem 2 dni temu i znowu 9.99
Tak w ogóle to ktoś wie skąd taka taniocha? Oddaliśmy kiedyś z kolega po jednej rolce Kodaka e100vs do rossmana i do pewnego labu w Gdańsku, który szczyci się jakością q-lab. Jedyna różnica była w zasadzie w cenie i czasie oczekiwania

podejrzewam, że chodzi o to, że (w CeWe) zbierają filmy z całej Polski i dzięki temu skuteczniej im się chemia amortyzuje.bx20 pisze:Tak w ogóle to ktoś wie skąd taka taniocha?
Ja w tym tygodniu odebrałem E-6/120, kosztowało 6,95, pocięty po 4 (645) i zafoliowany. Robili 8 dni. Z to w zeszłym tygodniu odebrałem c-41/120 i przyszedł zmasakrowany - pogięty na 2 pierwszych klatkach, rysy na bokach od transportu. Reklamowałem, to odpisali, że przyszedł pogięty do labu
. Jedyne co to, że nie zapłaciłem za usługę.

Witam wszystkich.
Szukając informacji i jakosci usług rossmana w zakresie E6 trafilem na to forum, wiec postanowilem, ze oddam, a czy sie udalo im nie spieprzyc napisze tu :]
Wiec - poszły do nich 2 rolki: Velvia 50/120 i Fuji64T/135 obie jak bozia kazała - na E6.
Wołały sie jakiś tydzień, ale musze powiedzieć, że efekty są zaskakujące... pozytywnie oczywiscie:) Żadnych rys czy zacieków, jest ok.
Jedna wada - 120stke zamiast oderwac od dupleksu, odcieli jak szło, wiec z pierwszej klatki ostała się polowa (ale to jest 50% szans ze to ich wina, bo pentacon mogl niby za wczesnie zdjęcia robic..)
Co do ceny - 9.99 za mały obrazek (bez ramek) i niecale 7zl sredni. nie wiem czemu roznia sie te ceny
Aha, i napisalem zeby nie cieli filmow i nie pocieli - sa w folii i kartonie rolki zabezpieczone ok.
a ten rossman to w krk na bora-komorowskiego
Szukając informacji i jakosci usług rossmana w zakresie E6 trafilem na to forum, wiec postanowilem, ze oddam, a czy sie udalo im nie spieprzyc napisze tu :]
Wiec - poszły do nich 2 rolki: Velvia 50/120 i Fuji64T/135 obie jak bozia kazała - na E6.
Wołały sie jakiś tydzień, ale musze powiedzieć, że efekty są zaskakujące... pozytywnie oczywiscie:) Żadnych rys czy zacieków, jest ok.
Jedna wada - 120stke zamiast oderwac od dupleksu, odcieli jak szło, wiec z pierwszej klatki ostała się polowa (ale to jest 50% szans ze to ich wina, bo pentacon mogl niby za wczesnie zdjęcia robic..)
Co do ceny - 9.99 za mały obrazek (bez ramek) i niecale 7zl sredni. nie wiem czemu roznia sie te ceny
Aha, i napisalem zeby nie cieli filmow i nie pocieli - sa w folii i kartonie rolki zabezpieczone ok.
a ten rossman to w krk na bora-komorowskiego