Niestety kupując przez internet nie można tego ocenić przed zakupem...
Pomóżcie oddzielić ziarna od plew

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Korzystałem, polecam!!!
A nie czytałem etykiet. Ale mam kilkanaście ram z paspartu stylizowanych na stare, które wisiały w IBIS przez lat kilka, u mnie też już kilka i dziur w zdjęciach nie porobily (bo o to z tym jakimś kwasem chodzi?) mam też 3 z IKEA od kilkunastu lat i też nie widzę problemu, mam też mniejsze z Pepco i też są ok - to chyba standard ta bezkwasowosc cokolwiek to jest.
Wszyscy nic tylko"bezkwasowe" i "bezkwasowe"... To już jakaś mania natręctw
Oby Bruce Willis dożył. Co do reszty pełna zgoda, co już lekko napomknąłem
A widzisz, gdybyś wydał trochę grosza na szybkę anty UV, to by nie pożółkł. Skoro to wszystko jest dostępne na rynku, a zamierzamy coś oprawić (dla potomnych), to zróbmy to dobrze. Szanujmy naszą pracę. A jak ktoś nie chce, to i gołe zdjęcie można do ściany gwoździem przybić.
Słuchajcie, byłem kiedyś w archiwum Muzeum Narodowego we Wrocławiu, gdzie miałem okazję obejrzeć znane dzieła fotograficzne w oryginale. Sposób w jaki są one tam przechowywane zadziwił mnie szczególnie. Otóż są one przechowywane w metalowych szufladach jedna na drugiej (nie oprawione), w takich bezładnych "kupach". Myślę, że wielu koreksowiczów lepiej dba o swoje odbitki niż muzeumtechnik219 pisze: ↑02 sty 2020, 20:41 Archiwalia - jak sama nazwa wskazuje, przechowywane są dla potomności i warunki przechowywania powinny być sterylne jak sala operacyjna. Ale i czas przechowywania ma być ekstremalnie długi: 100, 200, 500 lat (Chociaż może to zbyteczne bo asteroida (467317) 2000 QW7 może pierdyknąć w Ziemię już w 2038 roku).
Myślę, że to było rzeczywiście kiedyś. Obecnie żadne szanujące się muzeum, nie pozwoli na coś takiego. Obowiązują pewne standardy pracy muzealników.morotegari pisze: ↑02 sty 2020, 23:43Słuchajcie, byłem kiedyś w archiwum Muzeum Narodowego we Wrocławiu, gdzie miałem okazję obejrzeć znane dzieła fotograficzne w oryginale. Sposób w jaki są one tam przechowywane zadziwił mnie szczególnie. Otóż są one przechowywane w metalowych szufladach jedna na drugiej (nie oprawione), w takich bezładnych "kupach". Myślę, że wielu koreksowiczów lepiej dba o swoje odbitki niż muzeumtechnik219 pisze: ↑02 sty 2020, 20:41 Archiwalia - jak sama nazwa wskazuje, przechowywane są dla potomności i warunki przechowywania powinny być sterylne jak sala operacyjna. Ale i czas przechowywania ma być ekstremalnie długi: 100, 200, 500 lat (Chociaż może to zbyteczne bo asteroida (467317) 2000 QW7 może pierdyknąć w Ziemię już w 2038 roku).![]()