Dodaj, "nie robiłem też testu na kawałku filmu 135".
Ja tak robię od 40 lat.
No i łączę się w bólu.
Przeterminowana chemia czy jeszcze dobra ?
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
Zbyszku, pytanie może infantylne, ale jesteś pewien, że je naświetliłeś ? Sądzę, że jakiś ślad jednak powinien zostać - a raczej powstać - nawet przy "zepsutym" wywoływaczu. Też współczuję.
Fan Pentax'a.
-
- -# mod
- Kontakt:
Jestem pewien. Zdjęcia były robione w różnym czasie. Nie było nawet śladu napisów. Wywoływałem w tubkach - negatywy to HP5+ (wprawdzie przeterminowany, ale tylko 4 lata) i delta 100
Zbyszek >>> https://500px.com/zladygin
Ałaa.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Dziwne, dostałem kiedyś DDX w butelce zapełnionej do połowy, raczej nie był gazowany, kolor mocno żółtawy, ale działał jak trzeba. I działa, bo mam jeszcze resztkę i na jakieś próby wykorzystuję.
Ja sobie wywołałem pusty film 127, bo się nie dogadałem ze sprzedającym aparat i myślałem, że coś na nim było. Trudno, trzeba będzie kupić nowy
Za to zdobyczny W1-2,5 plus 2 x U1-1 wywołują mi zdobyczne papiery Fotonu chyba normalnie
Chyba, bo do ciemni wróciłem po ćwierć wieku i jestem dopiero na etapie odzyskiwania mocy robienia odbitek 

-
- -# mod
- Kontakt:
Naprawdę nie mam pojęcia. Zawartość była klarowna, drugą butelkę sprawdziłem na odciętym kawałku filmu.
Zbyszek >>> https://500px.com/zladygin