Przechowywanie odbitek
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Przechowywanie odbitek
Ostatnio nurtuje mnie pytanie jak przechowujecie odbitki w większych formatach, jakieś pudełka, teczki.
Najlepszym jaki znam jest monochrom. Do dostania w czarno-biale.pl A jeśli ktoś ma możliwości, to można ściągnąć taniej bezpośrednio z Niemiec
Polecam szczególnie pudełko na negatywy. Gruby, bezkwasowy karton, certyfikat P.A.T. (Photografic Activity Test), świetnie wykonane, po prostu rewelka!!
Polecam szczególnie pudełko na negatywy. Gruby, bezkwasowy karton, certyfikat P.A.T. (Photografic Activity Test), świetnie wykonane, po prostu rewelka!!
-
- -#
Re: Przechowywanie odbitek
Kupując niektóre papiery Rollei dostajesz "gratis " pudełko firmy MONOCHROM do przechowywaniatol2di pisze:Ostatnio nurtuje mnie pytanie jak przechowujecie odbitki w większych formatach, jakieś pudełka, teczki.
pozytywów.
Pisze "gratis" bo wiadomo że nie ma nic za friko ale np Rollei Vintage 311 format 40 x 50 i 50 x 60
jest właśnie pakowany zamiast w karton czy papier to w takie pudełko do pozytywów.
W zakresie archiwizacji to na rynku europejskim chyba najlepszą ofertę ma Monochrom
czasami w googlach możaa ich znaleźć jako Mono - C
ale ceny też są wysokie.
ju_87
-
- -#
Re: Przechowywanie odbitek
Jeszcze mi się przypomniało .tol2di pisze:Ostatnio nurtuje mnie pytanie jak przechowujecie odbitki w większych formatach, jakieś pudełka, teczki.
U mojego sąsiada , który amatorsko sobie maluje obrazki na papierze , widziałem teczkę w której
przenosi swe prace.
Format 50 x 60 spokojnie mieści.
Kupił w sklepie z artykułami dla plastyków itp.
Sądzę że jak poszukasz w necie sklepu z artykułami dla osób zajmujących się malarstwem ( ale nie pokojowym ) to tak znajdziesz takie teczki i tym podobne akcesoria.
ju_87