Mam możliwość zakupu :
Mir-1B 2,8/37
Jupiter 9 MC 2/85
------------
za 200zł
KIEV 19
MC 2-50
MC 2-35
MC Kalejnar 5-H 2,8/100
-------------
za 300zł
dodatkowo przejscie kiev na m42
cały ten sprzet jest nowy i nigdy nie uzywany w orginalnych opakowaniach.
Proszę o wycene kilku szkieł
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Odnośnie pkt 4: wszystko zależy od stanu obiektywu. Przyjmując, że forma szkiełka jest 8-10/10 i zaufany handlarz na Allegro to 250 zł jest ceną w miarę atrakcyjną chociaż twardziele typu "Szatorsk" wemą za niego pewnie i ponad 500 zł.
Przy obtarciach, rysach, paprochach cena pikuje w dół, pomaga w tym brak gwarancji - nawet rozruchowej i "anonimowość" w branży (jest kilku gości na Allegro, którzy handlują prawie wyłącznie OMami).
50/1.4 również mnie interesuje, może wrzuciłbyś zdjęcia albo linki do nich przedstawiające stan szkieł i ich ogólną kondycję a na propozycje cenowe przyjdzie czas. Maciej jako pierwszy oczywiście ma prawo do pierwszej nocy
Co do pozostałych szkiełek to obawiam się, że majątku na tym nie zbijesz. Nie wiem jak Zuiko ale tamte raczej poniżej 100 zł.
Przy obtarciach, rysach, paprochach cena pikuje w dół, pomaga w tym brak gwarancji - nawet rozruchowej i "anonimowość" w branży (jest kilku gości na Allegro, którzy handlują prawie wyłącznie OMami).
50/1.4 również mnie interesuje, może wrzuciłbyś zdjęcia albo linki do nich przedstawiające stan szkieł i ich ogólną kondycję a na propozycje cenowe przyjdzie czas. Maciej jako pierwszy oczywiście ma prawo do pierwszej nocy

Co do pozostałych szkiełek to obawiam się, że majątku na tym nie zbijesz. Nie wiem jak Zuiko ale tamte raczej poniżej 100 zł.