Program na Maca do skanera Epson 2480 Photo
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Dostałem od oKuba skaner wymieniony w tytule, za co jestem mu niezmiernie wdzięczny. Niestety, nie potrafię w tej chwili znaleźć programu na Maca, który współpracowałby ze skanerem. Jedynym, którym polecił mi oKuba, jest VueScan, jest on dosyć drogi. Dlatego pytam, czy ma ktoś w. w. skaner i Maca i z jakiego programu korzysta?
Tu możesz pobrać Epson Scan w odpowiedniej dla Twojego systemu wersji: https://www.epson.pl/support?productID=1210#drivers
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
Co mam patrzeć, ja te pięć dych wydałem i używam. A jak komuś mało, to doprawdy 300 to nie są jakieś wielkie pieniądze za dobre narzędzie.
Mam np. na myśli taki tekst:
"No Film/Slide Scanning".
"No Film/Slide Scanning".
300 za pełną wersję VS.
Daje
dożywotnia licencję.
Każdy obsługiwany skaner.
Daje
dożywotnia licencję.
Każdy obsługiwany skaner.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Tak, dlatego musimy mówić o kwocie 300, a nie 50zł, bo ta tańsza opcja jest po prostu bezużyteczna.
Może w przyszłości kupię, ale na razie nie jestem w stanie. Muszę jeszcze ciemnię do procesu pozytywowego zakupić, a to jest dla mnie ważniejsze, niż skanowanie.

Już próbowałem, ale skaner wydawał się nie odpowiadać. Teraz się skapnąłem, że muszę wybrać ręcznie mój system (Monterey) bo ostatnim wykrywanym przez stronę jest Catalina. Po zainstalowaniu wersji na najnowszy system na który są wciąż dostępne sterowniki (Big Sur), pojawiają się takie komunikaty:Z_photo pisze: ↑26 lut 2022, 21:35 Tu możesz pobrać Epson Scan w odpowiedniej dla Twojego systemu wersji: https://www.epson.pl/support?productID=1210#drivers

Ostatnio zmieniony 28 lut 2022, 00:55 przez PhiLiXer, łącznie zmieniany 1 raz.