Witam.Chciałbym na ścianie zrobić zdjęcie-mam na oku chemię rollei do kupienia.Czy wiecie jak zagruntować ścianę i na co uważać lub znacie linki do tego rodzaju prac.Dziękuję za rady
tak ściana jest papierem.Wiem ,że takie prace są możliwe na www.macodirect.de są pokazane te prace pod emulsjami.Pytam się bo nie chcę spieprzyć efektu -no żeby się to długo trzymało.
Tak niestety robota na całą noc przy czerwonej żarówce lub żółtych ledach -no i powiększalnik trzeba dobrze ustawić na drugim końcu pokoju-wszystko musi być precyzyjnie zaplanowane -chyba zrobię małą próbkę na ścianie ciemni i wam pokażę-ścianę z naniesioną emusją nasączasz gąbką z wywoływaczem ,póżniej przerywacz no i utrwalacz-podobno można taką chemię nabyć do takich prac.Nie wiem czym zagruntować ściany przed położeniem emusji żeby to póżniej mi nie odpadło.
po cegle :)
Sporym problemem może być poruszenie.... Przy takich czasach, a spodziewam się koło 10 minut i takim powiększeniu każdy samochód przejeżdżający ulicą może być nie lada problemem..
Jak zrobię próbę to cyfrą zrobię fotę i wam wyślę-sam się zastanawiam czy to wyjdzie.Ale pomysł podała mi dziewczyna która juz to robiła i zajmuje się fotografią na materiałach nietypowych.Efekty w necie powalają z nóg.