Poszukiwani ciemniacy z Krakowa

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
ku6i
VIP

Poszukiwani ciemniacy z Krakowa

Post autor: ku6i »

W czasie przedświątecznych porządków znalazłem jednego naświetlonego Ilforda Pan 400 (135) z wakacji w zamrażalniku. Czy znalazłby się ktoś, kto wywołałby to cudo? Ja niestety jestem w najbliższym czasie pozbawiony dostępu do ciemni, poza tym nie opłaca mi się kupować całego zestawu chemii dla 1 negatywu. (Odbitek nie potrzebuję)
Preferowany byłby D-76/ID-11 1:3, bo zazwyczaj tak wywoływałem ten materiał i wiem czego się mogę spodziewać, ale nie jest to warunek konieczny.
Oczywiście wszelkie koszty chemii/robocizny pokryję. Daję ogłoszenie tutaj, bo jakoś nie mam zaufania do labów
Awatar użytkownika
Coil
-#

Post autor: Coil »

Mogę Ci wywołać ale w Krakowie (w pracy) będę dopiero po Świętach, czyli ekspres to raczej nie będzie. Jak nie zależy Ci na czasie to jestem do dyspozycji. Moczę w D76 własnego składu jeżeli to nie przeszkadza.
Awatar użytkownika
ku6i
VIP

Post autor: ku6i »

Termin nie ma znaczenia, może być nawet pod koniec stycznia. Skoro tyle leżakował w zamrażalniku, to i miesiąc poczeka.
Składany D76 kompletnie mi nie przeszkadza, sam w MD76 wywoływałem.

Odezwę się po nowym roku
Awatar użytkownika
Coil
-#

OK, ostatecznie jak chcesz mieć pełną kontrolę nad procesem mogę dostarczyć Ci korex (Kaiser) i chemię, bez żadnych zobowiązań finansowych. Daj znać jak tylko masz gdzie wymoczyć i czy chciałbyś zrobić kurs do domu z odrobiną chemicznego szkła. :lol:
Awatar użytkownika
Coil
-#

ku6i, napiszę na pw w powyższej sprawie, umówimy się jakoś.
ODPOWIEDZ