Do użytkowników om system
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Do użytkowników om system
Witajcie. Zamierzam kupić olympusa om, do wyboru zostały om/2n i om 2SP.
Om 2n miałam w ręku i bardzo mi pasuje, ale przydałby się spot, który bardzo często wykorzystuję w innych aparatach Moje pytanie brzmi - w om 2sp jest program auto, jak w om 2n i jest jeszcze PROGRAM, nie mogę zrozumieć czym się różnią auto i program, chyba nie steruje również automatycznie przysłoną?
Czy rzeczywiście czas 1/60 działa również bez baterii?
Może mak ktoś na sprzedanie jeden z tych modeli?
Om 2n miałam w ręku i bardzo mi pasuje, ale przydałby się spot, który bardzo często wykorzystuję w innych aparatach Moje pytanie brzmi - w om 2sp jest program auto, jak w om 2n i jest jeszcze PROGRAM, nie mogę zrozumieć czym się różnią auto i program, chyba nie steruje również automatycznie przysłoną?
Czy rzeczywiście czas 1/60 działa również bez baterii?
Może mak ktoś na sprzedanie jeden z tych modeli?
- panbulimia
- -#
Dziękuję za odpowiedź, dobranie i przymknięcie przysłony w takiej lustrzance to już chyba coś. Polowałam na om 4 ostatnio na allegro, był z 24/2,8 ale za drogo dla mnie.
Spot moim zdaniem powinien być w każdym aparacie, jak ktoś chce mieć pełną kontrolę nad ekspozycją, a ten ma chyba 2% kadru, więc w zupełności wystarczy.
Spot moim zdaniem powinien być w każdym aparacie, jak ktoś chce mieć pełną kontrolę nad ekspozycją, a ten ma chyba 2% kadru, więc w zupełności wystarczy.
- panbulimia
- -#
nie ma niestety,można czasem (ale rzadko) dorwać coś w sobotę na bałuckim rynku,albo na górniaku(przychodzi tam jeden dziadek ze sprzętem foto,ale głównie zenity ma)
teraz 17-18 marca będzie giełda staroci,może coś tam się dorwie,jakby co to idę popatrzeć
teraz 17-18 marca będzie giełda staroci,może coś tam się dorwie,jakby co to idę popatrzeć
Inspiration exists,but it has to find you working - Pablo Picasso
- panbulimia
- -#
hehe,może sobie jakiś gustowny szlafrok z przełomu wieków kupię :D,na motobazarze był fajny stary cylinder (taki na głowę,a nie silnikowy,choć te też były) i cholera nie wziąłem...
przyjeżdżasz waść do łodzi? może cuś tam się ustrzeli
przyjeżdżasz waść do łodzi? może cuś tam się ustrzeli
Inspiration exists,but it has to find you working - Pablo Picasso
- panbulimia
- -#
Oglądałem ten egzemplarz ze Stodoły, o którym mówisz. Jeżeli można nim wyostrzyć na nieskończoność to na matówce tego niestety nie widać.panbulimia pisze:ja zdaje się na pomiar w mojej OM-2n i daje rade, no ale ja raczej w łatwych warunkach pracuje :D
OM-4TI do wyrwania na giełdzie w stodole za 600 :)
- panbulimia
- -#
Chyba nie mówimy o tej samej bo tamtą kupił mój znajomy w marcu:DPet pisze:Oglądałem ten egzemplarz ze Stodoły, o którym mówisz. Jeżeli można nim wyostrzyć na nieskończoność to na matówce tego niestety nie widać.panbulimia pisze:ja zdaje się na pomiar w mojej OM-2n i daje rade, no ale ja raczej w łatwych warunkach pracuje :D
No to faktycznie jeśli go nie zwrócił do sprzedawcy to raczej nie mówimy o tym samym egzemplarzu :)panbulimia pisze:Chyba nie mówimy o tej samej bo tamtą kupił mój znajomy w marcu:DPet pisze:Oglądałem ten egzemplarz ze Stodoły, o którym mówisz. Jeżeli można nim wyostrzyć na nieskończoność to na matówce tego niestety nie widać.panbulimia pisze:ja zdaje się na pomiar w mojej OM-2n i daje rade, no ale ja raczej w łatwych warunkach pracuje :D
Ten, o którym ja mówię był oferowany przez swprzedawcę, który rozkłada się na przeciwko sceny po prawej stronie i ma zawsze dość dużą ofertę. Z małego obrazka głównie Pentaxy i Nikony, a ze śreniaków P-Sixy, Mamiye i Hasselblady. Gość jest chyba z Wrocławia. Tego OM-4TI ma już od dłuższego czasu i też krzyczy za niego 600. Dziwiłem się, że nikt go nie brał w takiej cenie, do czasu kiedy nie popatrzyłem przez wizjer.