Galeria - na kazdy temat i dla kazdego
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
-
- -#
No tak. Miałem problem z pomiarem czasu naświetlania, z tej rolki przetrwały tylko 2 zdjęcia które tutaj pokazałem. Velvia i pomiar światła darmową apką tak się musiał skończyć
Nie musiał, o ile wcześniej skalibrowałbyś "światłomierz" zainstalowany w smartfonie w oparciu o porównanie wskazań z prawdziwego i dobrze działającego światłomierza.KrzysztofM pisze: ↑05 sie 2024, 10:06 (...) Velvia i pomiar światła darmową apką tak się musiał skończyć
Zdarzyło mi się kilkukrotnie ustalać parametry ekspozycji via smartfon i wyniki były prawidłowe - ale po spełnieniu powyższego warunku. Bez wprowadzenia stałej korekty odstępstwa od wskazań prawdziwego światłomierza wynosiły ok. 2 EV. Co ciekawe, ten wirtualny światłomierz działał w wystarczającym stopniu liniowo.
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
Wiesz, wysoko mi ustawiłeś poprzeczkę.KrzysztofM pisze: ↑03 sie 2024, 17:58 Ostatnie pożegnalne zdjęcia. Z pewnych względów musiałem zrezygnować z filmu. Trudno takie życie.
Wszystkie wykonane już nie moim Shen Hao ( Marku pozdrawiam ) Grandagonem 115
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
-
- -#
Dziękuję Marku za słowa uznania :) Jest mi niezmiernie miło :)mrek pisze: ↑14 sie 2024, 13:34Wiesz, wysoko mi ustawiłeś poprzeczkę.KrzysztofM pisze: ↑03 sie 2024, 17:58 Ostatnie pożegnalne zdjęcia. Z pewnych względów musiałem zrezygnować z filmu. Trudno takie życie.
Wszystkie wykonane już nie moim Shen Hao ( Marku pozdrawiam ) Grandagonem 115