Ciemniacy z Kujawsko- Pomorskiego, Katedra Konserwacji-Restauracji Papieru i Skóry w Toruniu pozbywa się mnóstwa niepotrzebnego sprzętu. Ceny symboliczne, chodzi przede wszystkim o pozbycie się tego. Na sprzedaż między innymi:
- dwa koreksy PZO w stanie igła (jeden z pudełkiem): po 10 złotych
- koreks Krokus 2000 z kompletem szpul, brudny ale kompletny: 20 złotych
- maskownica PZO 18x24: 10 złotych
- dwa powiększalniki, Krokus 3 i Magnifax 3, bez misek obiektywowych, brudne ale raczej sprawne: 70 złotych każdy
- dwa pryzmat do Psixa, jeden z pomiarem, nie sprawdzałem czy działa: po 50 złotych
- mieszki makro, do Psixa i dwa m42: po 30 złotych
- filtr ciemniowy czerwony, nieużywany: 10 złotych
- pierścienie pośrednie do Psixa, osłona przeciwsłoneczna Pentacon i drobne akcesoria tej samej firmy: po 20 złotych
- działający zegar ciemniowy, ale w marnym stanie: 5 złotych
Teraz łyżka dziegciu w beczce miodu, odbiór osobisty jest zdecydowanie preferowaną opcją, na wysyłkę jest tego trochę za dużo. Ta opcja byłaby absolutną ostatecznością
Mydło i powidło za pół darmo
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Ostatnio zmieniony 27 maja 2023, 09:04 przez Imperitus, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada
Jestem chętny na mieszek makro do Psixa
Pryzmat TTL i Krokus Tank mnie interesują 

Praktica EE2, Praktica MTL5, Praktica PLC3, Praktisix IIA, Yashica FX3 Super 2000, Minolta 7000 AF i Canon EOS 300 
Oprócz tego trochę szkieł głównie spod znaku Pentaconu i trochę innych akcesoriów foto - więcej sprzętu niż talentu

Oprócz tego trochę szkieł głównie spod znaku Pentaconu i trochę innych akcesoriów foto - więcej sprzętu niż talentu

To bym przygarnął, ale do Torunia nie pojadę.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Toruń piękne miasto.
Byłem w nim w ostatni weekend przed majówka. Pogoda była boska, a mieszkałem w samym centrum, 200 m od Kopernika.
Byłem w nim w ostatni weekend przed majówka. Pogoda była boska, a mieszkałem w samym centrum, 200 m od Kopernika.
Kurde, to aż dziwne że na siebie nie trafiliśmy.
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
No jednak to nie takie małe miasto. Tu nocowałem.
Właśnie malutkie, jeśli się ograniczyć do starówki, na Żeglarską mam z mieszkania mniej niż 5 minut.