Zgadzam się z przedmówcami zacznij od plastiku. Ja w tej chwili cały proces od pstryknięcia do wyciągnięcia papieru robię na akcesoriach Foma. I nadal szukam bo nie wszystko wychodzi jakbym chciał. Mam nadzieję że szybko nie dojdę do perfekcji ( jeśli w ogóle dojdę) bo droga do celu jest zabójczo ciekawa.
Stary papier FOTON Fotobrom
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Jakiś czas temu robiłem odbitki na takim starym barycie z 1977 r. Nie będę się w dawał w szczegóły w czym wolałem bo nie pamiętam w jakiej chemii a to był czas kiedy szukałem odpowiedniej dla mnie. Teraz wydaje mi się że tylko się bawiłem bo niestety nie wyciągnąłem większych wniosków. Za mało doświadczenia mam. Wracając do tematu odbitki rzeczywiście są nieco mało kontrastowe za to wyglądają jakby były robione w latach 70tych 
Zgadzam się z przedmówcami zacznij od plastiku. Ja w tej chwili cały proces od pstryknięcia do wyciągnięcia papieru robię na akcesoriach Foma. I nadal szukam bo nie wszystko wychodzi jakbym chciał. Mam nadzieję że szybko nie dojdę do perfekcji ( jeśli w ogóle dojdę) bo droga do celu jest zabójczo ciekawa.
- technik219
- -#
Lux mea lex
Proszę bardzo, z "Fotografii" nr 12, 1973: