Witam
Kolejny raz przychodzę do Was z pomocą w rozpoznaniu sprzętu prawdopodobnie fotograficznego.
Mam pytanie czym jest, do czego to służy? Do jakiego modelu urządzenia jest? Ile może być warte?
Ricoh Data back 3 (BL)
Nie mogę nigdzie znaleźć informacji na ten temat w internecie , znalazłem inne Ricoh Data back na zagranicznych stronach i chodzą po 80-150 dolarów jednak tego konkretnego modelu, który posiadam niestety nie udało mi się odszukać.
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Rozpoznanie Ricoh Data Back 3 BL co to jest?
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
No przecież masz tam cenę naklejoną

Nie rozumiem. To moje ogłoszenie na olx owszem ale wyceniłem na swoje oko jednak nikt nie chce tego kupić. Na zagranicznych stronach podobne inne modele " Data back " chodzą po 80 - 150 dolarów. Nie wiem czy nie warto wystawić tego na eBayu zagranicą.aka pisze: ↑17 mar 2023, 20:46No przecież masz tam cenę naklejonąA tak w ogóle to jaja sobie robisz: https://www.olx.pl/d/oferta/ricoh-data- ... TxfYq.html
Ale szczerze mówiąc nie wiem co to jest firma Ricoh produkuje sprzęt fotograficzny i do drukarek.
Polska język trudna język... Jakaś epidemia czy co?
To w czym problem? Wystaw i ciesz się przypływem gotówki, albo i nie.
Są wystawione za tyle. Czy chodzą, to zupełnie inna sprawa. To jest przystawka dorzucająca do zdjęcia pewnie datę, może jakieś napisy. Teraz to nikomu nie jest potrzebne, bo zawodowcy mają cyfrówki, a amatorowi robienia na srebrze po grzyba coś takiego. Więc co najwyżej kolekcjoner na ciekawostkę i na przykład ja bym kupił, tylko nie mam Ricoha

No i to jest właśnie sprzęt fotograficzny, akcesorium do aparatu, ino z zamierzchłej przeszłości, kiedy mężczyźni byli prawdziwymi mężczyznami, kobiety prawdziwymi kobietami, a małe futrzaste istoty z Santraginusa IX prawdziwymi małymi futrzastymi istotami z Santraginusa IX.