Poluzowane gniazdko w BODY

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy

Antoni
-#

Poluzowane gniazdko w BODY

Post autor: Antoni »

Witam,

Wczoraj poznym wieczorem niefortunnie na cmentarzu potarlem sobie body Bronica ETRS z zalozonym wezykiem spustowym o noge, i ...

1. Obluzowalo sie gniazdko w BODY
2. Wezyk ulegl zlamaniu na koncu w miejscu, ktore sie wkreca do aparatu

Wezyk to pal licho, ale, czy warto kombinowac i samemu probowac naprawic to gniazdko ? Czy to duzo roboty bedzie ? Ewentualnie, czy ktos juz mial podobny problem i ile moze kosztowac naprawa tego ? To chyba najwazniejsze, bo 100 zl to ja nie dam znowu za glupie gniazdko.

Niby aparat jest sprawny nadal, bo mimo iz, gniazdo poluzowane, wezyk nadlamany, da sie pstrykac zdjecia calkiem normalnie, ale mnie to denerwuje i boje sie, ze moze obluzowac jeszcze bardziej.

I jeszcze na koniec mam takie pytanie:

Jakiej firmy uzywacie wezyka spustowego ? Kolega kupil wczesniej rewelacyjnej ;-) firmy - Hama, i troche mu sie ponaciagal. Ale co z tego, kupilismy teraz Marumi, i choc moze i nie naciagaja sie, to sa strasznie delikatne. Moze jakis inny ? Moze podacie link gdzie mozna kupic cos lepszego, bardziej trwalego ?

Bede wdzieczny za pomoc.
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

Ja mam nieznanej mi firmy, kupiłem na alledrogo, 50cm i ma kontrę na końcu do regulacji długości popychadła. Ma się rozumieć szmaciak jakiś. Mam też innego szmaciaka coś koło 15cm, trochę powyginany ale nie naciągnięty jeszcze. Oba wężyki noszę w kieszonce plecaka więc oba są najczęściej zwinięte jak świński ogon. Tyle wiem. Aha, ten dłuższy ma blokadę jak ten Kaiser.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
ODPOWIEDZ