Polaroid.
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
witaj!
czy to filmy z impossible projekt? jeśli tak, to musi Cię zadowolić lakoniczne: "ten typ tak ma".
czy to filmy z impossible projekt? jeśli tak, to musi Cię zadowolić lakoniczne: "ten typ tak ma".
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
To samo rzeknę... przy okazji usiłują wmówić mniej zadowolonym klientom, że tak jest fajniej 

Trzydziestosześciostrzałowy Contax RX / Piętnastostrzałowa Fujica GS645 / Dwunastostrzałowa Bronica SQ-B / Jednostrzałowy Motylek 45
www.stegierski.com
www.stegierski.com
Witam,
jestem tu nowa i mam pytanie do kogoś kto sie zna, mianowicie:
Czy istnieje możliwośc przełożenia wkladu z jednego polaroida do drugiego, kiedy już zostaly zrobione 3zdjęcia (obydwa aparaty z serii 600) nie chodzi mi o to czy bedzie pasować, ale czy w ogóle jest to możliwe...?
Jedna pomocna osoba powiedziala mi ze owszem, i strace tylko jedno zdjecie, ktore wyleci automatycznie, ale reszta wkladow bedzie ok. Inni twierdzą, że wszystkie się naświetlą, tym samym strace je wszystkie, a inni, że moze tak, ale trzeba to zrobic w ciemnosci.
Jak to jest? orientuje sie ktoś?
:)
jestem tu nowa i mam pytanie do kogoś kto sie zna, mianowicie:
Czy istnieje możliwośc przełożenia wkladu z jednego polaroida do drugiego, kiedy już zostaly zrobione 3zdjęcia (obydwa aparaty z serii 600) nie chodzi mi o to czy bedzie pasować, ale czy w ogóle jest to możliwe...?
Jedna pomocna osoba powiedziala mi ze owszem, i strace tylko jedno zdjecie, ktore wyleci automatycznie, ale reszta wkladow bedzie ok. Inni twierdzą, że wszystkie się naświetlą, tym samym strace je wszystkie, a inni, że moze tak, ale trzeba to zrobic w ciemnosci.
Jak to jest? orientuje sie ktoś?
:)
Witam a ja chciałem zrobić coś takiego
http://www.youtube.com/watch?v=1IcOh3Jb ... r_embedded
Z tą różnicą że film włożyłbym do np. puszki. Na na filmie widać że się da coś takiego zrobić. Tylko jak. Jak wyjąć zdjęcia z kasetki. A jak już zrobię zdjęcie to co potem. Nie jestem pewien ale chyba w polaroidzie film przechodzi przez wałki co powoduje reakcje dzięki której powstaje obraz. Jeśli tak jest to jak coś takiego zrobić z filmem w puszce?
P.s
Wiem że mogę kupić wkład na allegro albo polaroida ale nie chcę.
http://www.youtube.com/watch?v=1IcOh3Jb ... r_embedded
Z tą różnicą że film włożyłbym do np. puszki. Na na filmie widać że się da coś takiego zrobić. Tylko jak. Jak wyjąć zdjęcia z kasetki. A jak już zrobię zdjęcie to co potem. Nie jestem pewien ale chyba w polaroidzie film przechodzi przez wałki co powoduje reakcje dzięki której powstaje obraz. Jeśli tak jest to jak coś takiego zrobić z filmem w puszce?
P.s
Wiem że mogę kupić wkład na allegro albo polaroida ale nie chcę.
Wałki w Polaroidzie rozprowadzają chemię po powierzchni materiału światłoczułego z torebki, która znajduje się wraz z nim.
Na filmie za wałki robi ołówek
Na filmie za wałki robi ołówek

Ostatnio zmieniony 07 gru 2011, 13:01 przez ulv, łącznie zmieniany 1 raz.
Trzydziestosześciostrzałowy Contax RX / Piętnastostrzałowa Fujica GS645 / Dwunastostrzałowa Bronica SQ-B / Jednostrzałowy Motylek 45
www.stegierski.com
www.stegierski.com
Czyli nie powinno być większych problemów??
Wyjmuję z wkładu filmy w ciemni wkładam do puszek i jak zrobię zdjęcie to w ciemni rozprowadzam chemię np. ołówkiem.
To mam jeszcze jedno pytanie
Czy mogę miec problemy z wyjeciem filmu z kasetki. Nie wiem czy łatwo sie ją da rozbebeszyć. Nie mialem takiego filmu w rękach.
Wyjmuję z wkładu filmy w ciemni wkładam do puszek i jak zrobię zdjęcie to w ciemni rozprowadzam chemię np. ołówkiem.
To mam jeszcze jedno pytanie
Czy mogę miec problemy z wyjeciem filmu z kasetki. Nie wiem czy łatwo sie ją da rozbebeszyć. Nie mialem takiego filmu w rękach.
-
- -#
Witam,
poszukuję informacji jaki wkład pasuje do Polaroid Land Film Holder 500.
kupiłam aparat 4x5 z taka kasetą polaroida i zupełnie nie wiem co się do tego wsadza i czy wo gule można kupić taki wkład. Jeśli nie ma możliwości kupna takiego papieru to jaka kaseta polaroid lub fuji będzie pasować?
będę wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedź.
pozdrawiam!
Natalia
poszukuję informacji jaki wkład pasuje do Polaroid Land Film Holder 500.
kupiłam aparat 4x5 z taka kasetą polaroida i zupełnie nie wiem co się do tego wsadza i czy wo gule można kupić taki wkład. Jeśli nie ma możliwości kupna takiego papieru to jaka kaseta polaroid lub fuji będzie pasować?
będę wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedź.
pozdrawiam!
Natalia
http://en.polaroid-passion.com/polaroid ... -films.php
tutaj może coś znajdziesz dla siebie
tutaj może coś znajdziesz dla siebie