Sprawdzone i w 100% pewne. Minimum trwałości to rok. Roztworzenie w połowie dedykowanej objętości.wosk pisze:Piszę rzekomo, bo moja paczka czeka na rozpuszczenie aż skończę butlę Ultrafinu.
Płynny odpowiednik ID-11/D-76 lub Xtol?
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
-
- -#
potwierdzam - Xtol Superstock 5L rozpuszczone w 2,5L i rozlane do 200ml buteleczek - wyczytałem na tym zacnym forum, zastosowałem i jest superstockdoskonale.J.A. pisze:Sprawdzone i w 100% pewne. Minimum trwałości to rok. Roztworzenie w połowie dedykowanej objętości.
Osobiście rozrabiam w wodzie 40'C (max temp mieszania w/g instrukcji).
wywołuję w różnych rozcieńczeniach od stocka do 1+2, najzajebistrze efekty jak na razie osiągnąłem z Fuji Acrosem. Wołałem w tym Trixy, Tmaxy, Delty i HP5, FP4.
- d.prowadzisz
- -#
Że się głupio zapytam. A gdzie to jest w instrukcji? Bo dzisiaj właśnie robiłem i na opakowaniu jest 68°F 30°C. W pdf-ie też tak jest, chyba, że coś przeoczyłem.szable pisze:Osobiście rozrabiam w wodzie 40'C (max temp mieszania w/g instrukcji).
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
http://www.kodak.com/global/en/professi ... 9/j109.pdfKODAK pisze:The water should be at normal room temperature, about 65 to 85°F (18 to 30°C).
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Nikt Cię bił nie będzie. Powiedz mi tylko, czy faktycznie roztwarzasz XTola w 40°C? Bo jeżeli tak i nic złego się nie dzieje, to ja niepotrzebnie robię to w niskiej temperaturze. A jest to upierdliwe i dość długotrwałe.szable pisze:nie pamiętam, przyznaję się bez bicia.
A na opakowaniu jest 18-29°Crbit9n pisze: KODAK napisał/a:
The water should be at normal room temperature, about 65 to 85°F (18 to 30°C).
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150