Vitlich pisze: ↑27 gru 2022, 14:58
Zakładam, że na tym HP był zainstalowany windows? Bo jak tak, to w ogóle nie jest problem sprzętu, tylko tego syfu który ludzie uważają za system operacyjny. Jakbyś porównał maca z analogicznym komputerem z jakąś sensowną dystrybucją linuxa, wtedy by to miało więcej sensu.
Tyle, że Macintosh, to Mac Os, a HP to Windows, tak to działa.
Vitlich pisze: ↑27 gru 2022, 14:58
W ogóle kal800, PPaweł, trochę nie rozumiem tej dyskusji o macach, bo póki nie przeszli na arm to mam wrażenie, że trudno jednak bronić tezy że to był jakkolwiek wartościowy sprzęt. Ot ładnie wyglądający, przeciętny w środku i po prostu z applowską dystrybucją linuxa de facto sprzęt, za który masz zapłacić chore pieniądze. To nie tak, że oferuje dużo więcej niż analogiczny sprzęt z jakąkolwiek stablilną dystrybucją linuxa.
Znowu opinia, na zasadzie "wydaje mi się, to mogę napisać, że tak jest", otóż tak nie jest.
kal800 pisze: ↑27 gru 2022, 15:54
Windows ma dosyć sensowny i spójny interfejs użytkownika, ale bebechy jak słusznie przedmówca zauważył nadające się do muzeum
Czy ja wiem? Od czasów 95/97/Me to już minęło sporo czasu. Windowsy zbudowane na NT już były całkiem znośne, a ostatnie wersje, cokolwiek by miały pod maską, no po prostu działają i się nie wieszają.
Wow, system operacyjny po 30 latach rozwoju w końcu działa i się nie wiesza.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"