Witam, fotografią zajmuję od 2000 roku, w 2003 dostałem dyplom czeladniczy, otwieram na wiosnę punkt foto gdzie mam zamiar wykonywać zdjęcia identyfikacyjne, przyjmować zlecenia na wywoływanie zdjęć oraz drobnych usług reklamowych typu pieczatki wizytówki. Lokal będzie nieduży ok 20m2 bo więcej nie potrzebuje, a znajdować sie będzie przy jednej z średnim ruchem ulicy w Krakowie. Szyld będzie duży czarny z białymi grubymi literami (FOTO) sprzęt już mam, aparat, lampy studyjne, komputer drukarka termosublimacyjna.
Otóż o co mi chodzi. Chciałbym sie dowiedzieć ile zdjęć identyfikacyjnych robi średnio prosperujący zakład fotograficzny w miesiącach takich jak kwiecień, maj, czerwiec do pazdziernika a na ile ja moge liczyć jeśli otworze to w kwietniu.
Dziekuje za pomoc i pozdrawiam:)[/code][/fade]
Otwieram punkt fotograficzny w Krakowie
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Witamy.
...ale czy ten post na pewno do fotografii alternatywnej podpada??
adminie rozstrzygnij.
...ale czy ten post na pewno do fotografii alternatywnej podpada??
adminie rozstrzygnij.
I object to all this sex on the television. I mean! I keep falling off!
"the ribbon"
Copyright © 2007 Peter Robinson, http://www.monopix.co.uk/index.shtml
"the ribbon"
Copyright © 2007 Peter Robinson, http://www.monopix.co.uk/index.shtml
- Michał Kowalski
- -#
- Kontakt:
poszlo tam gdzie isc powinno ;)
w odpowiedzi moge napisac tyle ze liczba zdjec jest zalezna glownie od sezonu i czynnikow takich jak np wymiana dokumentow. Napewno mozesz liczyc na wiekszy obrot w okresie czerwiec - wrzesien. po pierwsze paszporty przed wakacjami , po drugie - sluby - co wiaze sie ze zmiana nazwiska i kompletu dokumentow.
pozdrawiam
w odpowiedzi moge napisac tyle ze liczba zdjec jest zalezna glownie od sezonu i czynnikow takich jak np wymiana dokumentow. Napewno mozesz liczyc na wiekszy obrot w okresie czerwiec - wrzesien. po pierwsze paszporty przed wakacjami , po drugie - sluby - co wiaze sie ze zmiana nazwiska i kompletu dokumentow.
pozdrawiam
Fotograf Chrzanów - fotografia ślubna