Olimpiada w wielkim formacie (fotograficznym)
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Re: Olimpiada w wielkim formacie (fotograficznym)
To kwestia gustu.
natomiast fotografia sportowa Graflexem to na prawdę wyraz dużego samozaparcia w wytrwałości.
Tak czy siak należy się plus
Podoba mi się też, że gość poszedł całkowicie pod prąd i nie wyprodukował zdjęć, jak tysiące innych zdjęć sportowych. Te kilka zdjęć w internecie to tylko próbka. Mam nadzieję, że za jakiś czas wyda książkę i wtedy będzie można sobie wyrobić opinię. Przynajmniej taką mam nadzieję.
Wywołaj sobie film: https://sites.google.com/site/negfix8pl/film
Taki bokeh ma tylko Ektar 7"/2.5. Jest to obiektyw o kryciu 5x5 wykorzystywany do kamer lotniczych. Szkoda go tylko do sportu, portret wychodzi zajebiaszczy. Ciagle sie lamie czy nie kupic. Cena od $350 do $800. Soczewki zawieraja sole radiaktywne, tylna soczewka jest czesto miodowo - zoltawa
Sample
Sample
- ModusOperandi
- -#
- Kontakt:
Tak jak napisał Trumil - mam ten 'słoiczek' i bardzo podoba mi się obraz jaki nim można uzyskać :)
Na początku tylko musiałem sobie wykombinować mocowanie do Graflexa. Teraz kombinuję z osłoną przeciwsłoneczną w którą wmontuję od razu mocowanie filtrów M86
Na początku tylko musiałem sobie wykombinować mocowanie do Graflexa. Teraz kombinuję z osłoną przeciwsłoneczną w którą wmontuję od razu mocowanie filtrów M86
Zasadniczo to ona słuszna jest... ta koncepcja...
- ModusOperandi
- -#
- Kontakt:
Dotoczyłem 2 pierścienie z gwintem - do dystansu oraz do mocowania. Płytkę (oryginalną) sfrezowałem i delikatnie wykonałem w niej gwint. Najpierw na obiektyw nakręciłem pierwszy pierścień (dystans) dalej wkręciłem go w płytkę i dokręciłem drugim pierścieniem. Pierścienie wytoczyłem z POM-C (chciałem mieć możliwie najlżejszy zestaw. Wewnętrzny pierścień (mocujący) został pomalowany na czarno.
Jak zakupię Tessar'a 250/4.5 to będę wykonywał kolejną płytkę wraz z mocowaniem dla tego obiektywu. Mam nadzieję, że nie będzie komplikacji.
Jak zakupię Tessar'a 250/4.5 to będę wykonywał kolejną płytkę wraz z mocowaniem dla tego obiektywu. Mam nadzieję, że nie będzie komplikacji.
Zasadniczo to ona słuszna jest... ta koncepcja...
- ModusOperandi
- -#
- Kontakt: