Nowy dział do korexu?

Wasze opinie o nowej odsłonie serwisu - czego jest za dużo, czego za mało, co chcielibyście tu znaleźć - to będzie dla nas wskazówka w jaką stronę powinniśmy się rozwijać.

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy

Awatar użytkownika
Helios
-#
Kontakt:

Nowy dział do korexu?

Post autor: Helios »

Może otworzymy dział w którym użytkownicy dzielili sie wiadomościami na temat fotografowanych motywów, np. fotografia bocianów, fotografia podczas trudnych warunków pogodowych..
Codzi mi o pisanie własnych, często cenniejszych wskazówek, niż książkowe ;-)
Canon T70 + (28/2.8 50/1.8 135/3.5 soligor 300/4.5), Zenit E 79' (wersja olimpijska), Velbon Sherpa 450R

http://www.youtube.com/watch?v=94DeLrIU9Jw
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

Myślę, że pomysł chybiony. No bo dlaczego mam zdradzać swój "warsztat" fotografowania korzeni lub grzybów. Po za tym mnie trudno się zmotywować, że by w galerii opisać sposób moczenia filmów, a co dopiero się uzewnętrzniać na niwie twórczej. Jestem na nie, subiektywnie, jak subiekt Ignacy Rzecki.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Awatar użytkownika
Helios
-#
Kontakt:

Post autor: Helios »

Codzi mi o dział typu fotografowanie - porady, ale jeżeli można to podciągnąc pod fotografowanie problemy to nie ma problemu :lol:
Canon T70 + (28/2.8 50/1.8 135/3.5 soligor 300/4.5), Zenit E 79' (wersja olimpijska), Velbon Sherpa 450R

http://www.youtube.com/watch?v=94DeLrIU9Jw
hydro
-#

Re: Nowy dział do korexu?

Post autor: hydro »

Helios pisze:Może otworzymy dział w którym użytkownicy dzielili sie wiadomościami na temat fotografowanych motywów, np. fotografia bocianów, fotografia podczas trudnych warunków pogodowych..
Codzi mi o pisanie własnych, często cenniejszych wskazówek, niż książkowe ;-)
Długo mnie tu nie było ale myślę, że to poroniony pomysł ;-) Takie rzeczy to na FT, a jak już ma ktoś jakieś doświadczenie to cięzko mu się nim podzielić, bo zazwyczaj jest zajęty robieniem zdjęć lub odbitek albo został wywalony z forum, bo używa moccnych słów. Natomiast świetnym działem będzie DIAPOZYTYW, czy tam E6 domowym sposobem.

O jakości tak wspaniałego materiału jakim są slajdy decyduje ich dobra obróbka. Niestety laby przestają już to robić i wcale im się nie dziwię. Skoro mówią w kółko klientom, że za rok dwa kończą ze slajdem, to klient szuka czegoś co będzie miało wsparcie. bo gdyby słyszał ciągle, że zawodowcy i prywatni też dalej robią na slajdach to pewnie też by klientów nie ubywało. no ale trzeba będzie samemu jak i slajd tak i kolor w domu.

szto wy na to obywatele?
Hydro
Awatar użytkownika
ku6i
VIP

Post autor: ku6i »

Helios pisze:Może otworzymy dział w którym użytkownicy dzielili sie wiadomościami na temat fotografowanych motywów, np. fotografia bocianów, fotografia podczas trudnych warunków pogodowych..
Codzi mi o pisanie własnych, często cenniejszych wskazówek, niż książkowe
Ale przecież jest "fotografowanie-porady", swego czasu był tam np. wątek nt. fotografowania w czasie burzy. Tak więc moim zdaniem nie ma sensu dublować działu.
hydro pisze:Długo mnie tu nie było ale myślę, że to poroniony pomysł Takie rzeczy to na FT, a jak już ma ktoś jakieś doświadczenie to cięzko mu się nim podzielić, bo zazwyczaj jest zajęty robieniem zdjęć lub odbitek albo został wywalony z forum, bo używa moccnych słów. Natomiast świetnym działem będzie DIAPOZYTYW, czy tam E6 domowym sposobem.

O jakości tak wspaniałego materiału jakim są slajdy decyduje ich dobra obróbka. Niestety laby przestają już to robić i wcale im się nie dziwię. Skoro mówią w kółko klientom, że za rok dwa kończą ze slajdem, to klient szuka czegoś co będzie miało wsparcie. bo gdyby słyszał ciągle, że zawodowcy i prywatni też dalej robią na slajdach to pewnie też by klientów nie ubywało. no ale trzeba będzie samemu jak i slajd tak i kolor w domu.

szto wy na to obywatele?
A óbywatel i tówarzysz Ku6i jest przeciw. Dlaczego? Bo problem E-6 pojawił się do tej pory może w 7 wątkach, tak więc zainteresownaie nie jest porażające, choć rzeczywiście, ostatnimi czasy zainteresowanie radykalnie wzrosło. Samo założenie nowego działu automatycznie nie generuje nowych wątków. Tak więc proponuję powrócić do tematu, gdy "problem" się nasili.

Z resztą wartoby poczekac na odpowiedź Admin w tej sprawie, w końcu to Jego forum.
ODPOWIEDZ