Nowe zdjecia (WWW)

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
Mikołaj
-#

Post autor: Mikołaj »

KEEK pisze:Zrobilem moja pierwsza panoramke:

http://keek.ovh.org/PAN01.html
nie konwencjonalna. podoba się :mrgreen:
Awatar użytkownika
Keek
-#

Post autor: Keek »

Przepraszam za zasmiecanie tego watku.
4 listopadowe takie:
http://keek.ovh.org/iNEW.html
Ciekawostka na temat drugiego zdjecia - Ciemna noc. Aparat na statywie. Otworzylem migawke. Zaslonilem reka obiektyw kiedy przejezdzal pociag, odslonilem kiedy stal. Zaslonilem ponownie kiedy ruszyl i kiedy przejechal odslonilem znowu. Wtedy przyszla pani i spytala sie czy byl juz pociag. Zrezygnowana i zmartwiona perspektywa godzinnego czekania usiadla na lawce. W miedzyczasie zmienilem jeszcze blede - nie zamykajc migawki. Wszystko naswietlalo sie przez jakies dziesiec minut jako pojedyncza ekspozycja.
becool
-#

Post autor: becool »

KEEK, Wlasnie ta z tej czworki podoba mi sie najbardziej. Zreszta pisalem kiedys ze cala seria z pociagami mnie urzekla.

Ciekawa jest tez historia powstania tego zdjecia! Czekamy na wiecej!
Pozdrawiam!
Pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
Keek
-#

Witam. Pozwalam sobie przypomniec swoja osobe. Jesli ktos ma ochote to wrzucilem kilka zdjec na www. Sa w zakladce NEW z lewej strony. Oczywiscie nie roznia sie od setek tysiecy innych, ktore zalewaja otchlanie internetu, ale mimo wszystko zapraszam. Bo po co fotografowac skoro nikt tego nie oglada? Poza prywatnymi zdjeciami z wlasna osoba i bliskimi, ale te maja inna wartosc wzrastajaca z czasem.
Awatar użytkownika
pieniek
-#

Post autor: pieniek »

Czekałem na twoje nowe zdjęcia!
Bardzo lubię je oglądać, jednak nie wszystkie do końca rozumiem. Doceniam twój kunszt podglądacza. Niektóre zdjęcia wzbudzają moje emocje ( a o to chyba chodzi? ) a nie które to straszne "przeciętniaki" - owszem są poprawne, są w porządku ale? o co tu biega? robisz tak specjalnie?
Napisz coś o tym. Gdy patrze na niektóre wyobrażam sobie je jako wstępniaki do całej serii, to znak o nieprzeciętnej twojej pomysłowości. Bardzo podobały mi się również twoje teksty które napisałeś i umieściłeś na stronie, jednak teraz chyba one zniknęły? Brakuje mi czegoś ciekawego do poczytania w internecie, nie o sprzęcie. Tylko o fotografii przez duże ef kogoś kto już jakiś czas w tym siedzi i ma jakiś pogląd na to, z chęcią o twoim poglądzie poczytał bym po polsku - nie tylko na łamach Magnachrome ;)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Keek
-#

Dzieki.
W zasadzie nie wiem co Ci odpowiedziec. Moze napisz, ktore konkretne zdjeciach masz na mysli? Fotografia to szerokie pojecie. Kazdy odbiera obraz wedlug wlasnego gustu i preferencji. O sobie moge powiedziec tyle, ze wszystkie zdjecia przeszly moja akceptacje. Nie wrzucam nic na sile. Moze niektore sa lekko przytlumione, spokojne. Nie wiem. Pewnie owczesnie mialem taki nastroj. Moze fotografia mi sie z czyms korelowala?

Rzeczy do poczytania tez mi brakuje. Szczegolnie po polsku. Moje wypociny nie wydaja mi sie czyms szczegolnym. Nie sadze, zebym potrafil porwac i zainteresowac czytelnika. Poza tym, rozmawianie przez internet jest strasznie ulomne w porownaniu do burzliwej dyskusji na zywo. Tego tez mi brakuje. Niestety ludzie nie maja czasu, albo checi na spotkania.

A teksty nie zniknely. Jesli chcesz kliknij w ta dluga szara linie na dole glownej strony, tuz nad "Robert Kresa photography" :)
Awatar użytkownika
Keek
-#

Nowe zdjecia (WWW)

Fajnie. Odkopal mi sie przez przypadek watek po osmiu latach. Nie bede sie chwalil nowymi zdjeciami, bo przestalem wkladac film do aparatu wiosna 2012. Karty SD sa o wiele wygodniejsze :D Przybylo za to troche grafomanskich tekstow, moze ktos ma ochote poczytac?
Nie chcialbym wywolac zadnej gownoburzy i dyskusji co lepsze, bo kazdy wlasne upodobania ma, ale bardziej refleksyjnie - ciekaw jestem jak radzicie sobie obecnie z analogowym fotografowaniem? Z czyms sie borykacie? Czego Wam brakuje? Pytanie skierowane oczywiscie bardziej do strony reportersko-portretowej, bo konceptualisci, krajobrazowisci i ekspresjonalni chyba radza sobie bezstresowo?
ODPOWIEDZ