Nikon - totalny wk..rw!
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Nikon - totalny wk..rw!
Nieopatrznie zrobiłem apdejt na Windows10. Pomijam, że mi wy...ło w kosmos outlooka, ale to, że Coolscan mi na nim nie pójdzie, bo szanowni markietingowcy z Nikona zdecydowali, że nie będą już robić aktualizacji oprogramowania na nowe systemy, spowodowało moją dzisiejszą absolutną frustrację. Dlatego Panowie i Panie z Nikona - pozdrawiam Was gestem środkowego palca!
Chyba że ktoś z Was ma jakieś rozwiązanie???
Chyba że ktoś z Was ma jakieś rozwiązanie???
klikasz na ikonkę prawym myszki i wybierasz właściwości. bodaj druga zakładka od lewej nazywa się "zgodność". po kliknięciu w nią z rozwijanego menu wybierz system pod którym ostatnio uruchamiałeś program i zaakceptuj zmianę. nie wiem czy w twoim przypadku ten zabieg pomoże, ale osobiście używam kilku starych programów, które w ten sposób uruchamiają mi się pod win 7.Miburo pisze:nieee, mam otwarty tryb chianti...co to jest tryb zgodności?
I nie pożałujesz Vuescana bo skończy się męczarnia ze sterownikami od Nikona. Polecam kupić wersję dożywotnią Vuescana - czyli ciągła darmowa aktualizacja.Miburo pisze:dziękuję za porady, tryb zgodności niestety w tym przypadku nie działa. może vuescan będzie jakąś opcją, ale nie mam do tego siły...
6x9
A Ty wk...łeś się na 20 letniego maka?
Oczywiście, że nie. Ale żeby było zabawniej, to mimo iż obecnie na pokładzie mam najnowszy system, za którego nie musiałem dopłacać ani złotówki, to od czasu migracji firmy Apple z procesorów PPC, na Intela, czyli od jakichś 8-10 lat, nie reinstalowałem ani razu systemu. W tym czasie zmieniłem już trzy komputery. Za każdym razem nowy komputer gotowy do pracy (z całym kompletem oprogramowania) w ciągu jednego wieczora.
A stary mak z procesorem G4 z początku wieku, obsługuje ciągle bardzo stary skaner bębnowy z połowy lat 70-tych uw., który to skaner narodził się do pracy bez komputera, a został dostosowany przez producenta do współpracy z PhotoShopem 2, na procesory Motoroli 68k
Oczywiście, że nie. Ale żeby było zabawniej, to mimo iż obecnie na pokładzie mam najnowszy system, za którego nie musiałem dopłacać ani złotówki, to od czasu migracji firmy Apple z procesorów PPC, na Intela, czyli od jakichś 8-10 lat, nie reinstalowałem ani razu systemu. W tym czasie zmieniłem już trzy komputery. Za każdym razem nowy komputer gotowy do pracy (z całym kompletem oprogramowania) w ciągu jednego wieczora.
A stary mak z procesorem G4 z początku wieku, obsługuje ciągle bardzo stary skaner bębnowy z połowy lat 70-tych uw., który to skaner narodził się do pracy bez komputera, a został dostosowany przez producenta do współpracy z PhotoShopem 2, na procesory Motoroli 68k
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Pelna zgoda!
Mam dwa Maci jeden juz 7 letni, a drugi mniej niz rok. NIGDY na zadnym nie reinstalowalem systemu, nie potrzebowalem antywirusow, ani nie mialem klopotow z niestabilnym softwarem.
Przy PC Apple to jest kosmos. A Vuescan z Nikonem V ED dziala poprostu doskonale. Duzo lepiej niz pracowal kiedys oryginalny Nikon scan 4.0
Mam dwa Maci jeden juz 7 letni, a drugi mniej niz rok. NIGDY na zadnym nie reinstalowalem systemu, nie potrzebowalem antywirusow, ani nie mialem klopotow z niestabilnym softwarem.
Przy PC Apple to jest kosmos. A Vuescan z Nikonem V ED dziala poprostu doskonale. Duzo lepiej niz pracowal kiedys oryginalny Nikon scan 4.0
jerzywierzbicki.com
Zaraz się dowiesz, że albo błądzisz i na pewno masz wirusy, albo skoro nie masz to jest wina niszy w jakiej funkcjonuje Apple i nikomu nie chce się pisać wirusów na japka.Jerzy23 pisze:nie potrzebowalem antywirusow

M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
starożytni Grecy mówili, że niewiedza jest błogosławieństwem. jeśli uważacie odobnie, nie czytajcie artykułu, znajdującego się pod tym linkiem: http://www.welivesecurity.com/2014/03/2 ... x-malware/
żeby nie było używam Linuxa i wiem, że i tu już nie jest tak fajnie jak było dawniej. także tego.
żeby nie było używam Linuxa i wiem, że i tu już nie jest tak fajnie jak było dawniej. także tego.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr