Historia jest taka,aparat i lampę wkładam do torby foto i do bagażnika auta
gdzie jest temp.10-12C*jade 200km w temp. 9C*nastepnie wchodze do mieszkania jest 20C*wyciągam aparat zakładam lampę po 10min zaczynam
focić i na wyświetlaczu po zrobieniu zdjecia pojawia sie napis error,fotografuje dalej
po pół godzinie już napis sie nie pojawia (sprzęt się bardziej ogrzał)nie wywołałem jeszcze tego filmu ale czy te zdjęcia z ,,errorem,,bedą poprawnie naświetlone?
ps.pierwszy mój taki przypadek jak mam ten zestaw od nowości od 10 lat,przecież
nie były takie duże różnice temp. jak w zimie.
Nikon + SB Flash
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Nikon + SB Flash
Uzależniony od fotociemni .
nie weim czy dobrze to sobie imaginuje
warunki rozumiem, moment robienia zdjecia również .. i tu zaczuna się mój dylemat.
wyzwoliłes migawkę, lampa zadziałała? czas migawki możesz określić na dobry? czy fotografowałeś przez pół godziny i za każdym razem pojawiał się error? jeśli tak po co ryzykowałeś? po za tym jakie to ma juz teraz znaczenie?
negatyw i tak jest już naświetlony, jeśli jest zepsuty, choćby częściowo i tak jakaś nauka z tego wyniknie;)
warunki rozumiem, moment robienia zdjecia również .. i tu zaczuna się mój dylemat.
wyzwoliłes migawkę, lampa zadziałała? czas migawki możesz określić na dobry? czy fotografowałeś przez pół godziny i za każdym razem pojawiał się error? jeśli tak po co ryzykowałeś? po za tym jakie to ma juz teraz znaczenie?

Ostatnio zmieniony 12 paź 2011, 10:43 przez nord, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote="nord"]
wyzwoliłes migawkę, lampa zadziałała? czas migawki możesz określić na dobry? czy fotografowałeś przez pół godziny i za każdym razem pojawiał się error?
Parametry migawki ok,lampa nie wyrzucała całego błysku,w czasie pół godziny
zrobiłem może 8 klapnięć,zdawałem sobie sprawe że jest coś nie tak ale te pare ujęć musiałem zrobić, po wywołaniu napewno prawda wyjdzie,dzięki za zinteresowanie.
wyzwoliłes migawkę, lampa zadziałała? czas migawki możesz określić na dobry? czy fotografowałeś przez pół godziny i za każdym razem pojawiał się error?
Parametry migawki ok,lampa nie wyrzucała całego błysku,w czasie pół godziny
zrobiłem może 8 klapnięć,zdawałem sobie sprawe że jest coś nie tak ale te pare ujęć musiałem zrobić, po wywołaniu napewno prawda wyjdzie,dzięki za zinteresowanie.
Może to większego znaczenia nie ma ale to zestaw F100+SB80DXciekawe jaka puszka i jaka lampa
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Mirosław, łącznie zmieniany 1 raz.