Neopress hc1

Ciemnia fotograficzna - Wszystko o procesie wywoływania negatywów czarno-białych

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

necropost
-#

Neopress hc1

Post autor: necropost »

Witam ! Kupilem nie tak dawno wywolywacz neopress hc1 tetenala , wychodzi dosc ekonomicznie ale pytanie tyczy sie tego z jakimi negatywami testowaliscie ina jakich czasach, chcialem przecwiczyc fome, trixa i tmaxa ale czasom z ulotki srednio ufam bo probowalem acrossa i wyszedl tak sobie wg tego co podaje instrukcja

Z gory dzieki za odpowiedzi
Pozdrawiam
mamiya lover:)
Awatar użytkownika
J.A.
-#

Post autor: J.A. »

A jak go wywołałeś? Bo insturkcja jest precyzyjna i raczej z innymi wywoływaczami Tetenala się sprawdza, więc może problem jest gdzie indziej.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
necropost
-#

Post autor: necropost »

Jerzy w dalszym ciagu czekam na skaner wiec nie mam jak pokazac ale ogolnie pokazaly mi sie w kilku miejscach zafarby jakby nie wyplukany do porzadku ale jest jeszcze mozliwosc ze mi sie zawilgocil bo robilem wtedy kilka rolek i gdzies dotknal mokrego , ale ogolnie chodzi mi o czasy na fome bo nie ma jej niestety w instrukcji jak dobrze pamietam, a robilem jeszcze efke w sumie na pale z czasami jak dla acrosa i tu powiem ze wyszedl niezle :/
mamiya lover:)
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

w załączniku stary papier tetenala. nie ma dla wszystkich filmów czasów, ale myślę, że będzie przydatny.
Załączniki
entwicklungszeit-SW_tetenal.pdf
(193.41 KiB) Pobrany 142 razy
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
ODPOWIEDZ