Moderatorzy z KOREX'u

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Malfas
-#

Post autor: Malfas »

:cry: :cry:
Awatar użytkownika
troniu
-#
Kontakt:

Post autor: troniu »

targ....., szaty rwę.... :-(
Awatar użytkownika
ku6i
VIP

Post autor: ku6i »

? Czy ja dobrze rozumiem?
Awatar użytkownika
Coil
-#

Post autor: Coil »

Hehe, zaczyna się po raz kolejny :lol: Dajcie spokój Panowie i Panie, chociażby przez szacunek dla moderatorów i tego szlachetnego watku.
Malfas
-#

tak tak oczywiscie, ale to takie smutne :(
Awatar użytkownika
ku6i
VIP

Panowie, nie obraźcie się, ale czy w swojej radykalności analogowej nie zapomnieliście o tym, "co" skupiając się na "jak"?
Awatar użytkownika
suchar
-#
Kontakt:

Post autor: suchar »

ku6i pisze:Panowie, nie obraźcie się, ale czy w swojej radykalności analogowej nie zapomnieliście o tym, "co" skupiając się na "jak"?
Radykalność przecież na tym polega ;)

OT: Ależ mam kosmiczną ilość postów! 120! Jutro porobię coś na średnim formacie ;)
Malfas
-#

moze i zapomnielismy, ale zajrzyj na blog Iczka, Rudolfa, poczytaj o zabijaniu fotografi, ja by odkryc tą magię zrezygnowalem z cyfry :P
no ale konczmy temat nie na temat

szczerze to forum naprawde przypadlo mi do gustu, ale i moderatorzy nie mają ciezkiej pracy, a gdy ją mają wykonuja ją znakomicie, a wiem cos o tym, jednak tez jest inna kwestia, ilosc postów i nowych userów którzy nie przybywają na forum, jak na np serwis dzikie.net w latach jego swietnosci, albo nawet juz po tych latach kiedy to jeszcze rok temu,dziennie udawalo sie nadac jedno upomnienie, raz w tygodniu ban na pare dni, a raz w miesiacu zablokowac zdublowane konto, o tym ile postów trzeba było skasowac juz nie pomnę. Tu jest tak miło, spokojnie i sympatycznie, wkoncu znalazłem swoją przestrzen, w której czuję sie bezpiecznie :)
Awatar użytkownika
Michał Kowalski
-#
Kontakt:

Post autor: Michał Kowalski »

Witajcie... przede wszystkim chcialem podziekować ku6i'emu za to ze jest i mam nadzieje będzie zawsze z nami. Natłok czasu i obowiązków spowodował co spowodował, co nie zmienia faktu że wszyscy chcemy fotografować! może w bardziej "nowoczesny" sposób .. ALE CHCEMY ! to jest najważniejsze... to czy ktoś fotografuje camerą obscurą, zenitem, canonem, haselbladem .. niczego nie zmienia... TO NIE APARAT ROBI ZDJĘCIA ! a to czym nasz pomysł zrealizujemy.. jest rzeczą drugorzędną...

ku6i na duży bagaż doświadczeń ktorym podzielił się sie z nami i za to ukłon w jego stronę... pomógł wielu osobom... i dzięki takim jak on zjawiają się kolejni rządni wiedzy... i tacy którzy się tu naprawdę dobrze czują... I( to o Tobie Malfas, ;) .. Dziękuję raz jeszcze za wszystko ku6i i mam nadzieję że będziesz zaglądał gdy tylko czas na to pozwoli ;)

PS. powodzenia na studiach.. trzymam kciuki ;)
Fotograf Chrzanów - fotografia ślubna
Awatar użytkownika
ku6i
VIP

Malfas pisze:moze i zapomnielismy, ale zajrzyj na blog Iczka, Rudolfa, poczytaj o zabijaniu fotografi, ja by odkryc tą magię zrezygnowalem z cyfry :P
no ale konczmy temat nie na temat
Czytuję czasami i Iczka i Rudolfa i powiem Ci, że moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak "zabijanie fotografii". Większa popularność w ostatnich latach siłą rzeczy musi powodować statystyczny upadek średniego poziomu. Ale chłodna statystyka niekoniecznie musi być prawdą absolutną. Prawda jest taka, że dzięki tej popularności wielu ludzi odkrywa swój talent, którego nie dane byłoby poznać gdyby fotografia była "elitarna". Ponadto nikt nie zakazuje nam siedzieć w ciemni i malować światłem.
Lecz wewnętrznego ognia sto lat nie wyziębi;
Plwajmy na tę skorupę i zstąpmy do głębi.
;-) Zamiast narzekać proponuję wziąć sobie do serca słowa Vidmana z mojej stopki.
Co do aspektów technicznych, to powoli dochodzimy do momentu zrównania się obu technologii. DR, ISO staje się powoli równorzędne, czy to się komuś podoba, czy nie. Kto nie wierzy, niech poogląda sobie porządne odbitki 30x40 z np. Fuji S5 drukowane na barycie (tak, m. in. Ilford, ten sam, którego papiery naswietlacie). Dochodzimy do momentu, gdy znów "co" staje się ważniejsze niż "jak". I bardzo dobrze! Jedni lubią kwiatki, drudzy żabki, i oboje mogą sobie żyć w spokoju (chyba, że któryś z nich zapisał się do ONR-u ;-) ).
admin pisze:TO NIE APARAT ROBI ZDJĘCIA
Możnaby powtarzać jak mantrę.

Szczerze mówiąc wolałbym rozmawiać np. o ostatnim WPP (które osobiście uważam za klęskę), niż prowadzić debatę.

Adminie, wielkie dzięki za miłe słowa, mam nadzieje, że teraz będę mógł się nieco więcej poudzielać na forum. Jak na razie 2160 postów przede mną ;-)
Tak troche głupio wtrącać na końcu, ale jednak zapytam: co się stało z Georgio?
Ostatnio zmieniony 11 gru 2008, 01:22 przez ku6i, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maciej
-#

Post autor: Maciej »

ku6i, w zime pracuje a latem odpoczywa i fotografuje. :-P
"Mów mądrze do głupca, a nazwie cię idiotą."
Gadu-Gadu: 6128949
ODPOWIEDZ