Dzisiaj zainstalowałem lampę ciemniową. Nasufitowa LED 15W z regulacją mocy. Ma się nadawać do cz-b na papierach multigrade i do koloru.
Jutro ją przetestuję na Tetenalu Vario barycie. Koloru mi się nie chce. Żeby nikt mnie nie posądził o kryptoreklamę, nie podam nazwy, ani producenta.
UWAGA produkcja polska.
1. Pomiar światła na stół z kuwetami, aparatem przy normalnym białym oświetleniu.
1600 ISO - 1/40s f3,2
2. Ten sam pomiar przy lampie 1/15s f3,2.
Ciemniej tylko o -1 2/3 EV.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Jak się dzisiaj dowiedziałem ile kosztuje, to mi się głupio z powodu zakładania takiego wątku zrobiło. Dostałem ją do przetestowania. W tej chwili świeci w ciemni dwa metry od Tetenala Vario Baryt. Ma tak świecić do rana. Jutro wywołam ten papier.
I mam od producenta zapewnienie, że jest też projekt budżetowy.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
nie przesadzajcie...
skoro lampa jest na wyselekcjonowanych ledach, ma regulowana czestotliwosc, mozna jej uzywac rowniez do koloru (wlasnie dzieki dwom poprzednim cechom), jest porzadnie wykonana i ma kwity na legalna dystrybucje a jej sprzedaz bedzie liczona w sztukach to ile taka lampa ma osztowac? 3 dychy? tez bym chcial zeby kosztoawa mniej, na szczescie mam dobre lampy do koloru i b/w i nie musze kupowac...ale chetnie bym sprawdzil co ona warta w praktyce a nie w rozwazaniach z lutownica...
dadan_mafak pisze:nie przesadzajcie...
skoro lampa jest na wyselekcjonowanych ledach, ma regulowana czestotliwosc, mozna jej uzywac rowniez do koloru (wlasnie dzieki dwom poprzednim cechom), jest porzadnie wykonana i ma kwity na legalna dystrybucje a jej sprzedaz bedzie liczona w sztukach to ile taka lampa ma osztowac? 3 dychy? tez bym chcial zeby kosztoawa mniej, na szczescie mam dobre lampy do koloru i b/w i nie musze kupowac...ale chetnie bym sprawdzil co ona warta w praktyce a nie w rozwazaniach z lutownica...
Witam
A mógłbyś coś więcej napisać o twoich lampach?
Na przykład mógłbyś coś podlinkować.
Szukam lampy do koloru, a skoro masz takie które się sprawdziły, to wiedział bym przynajmniej czego szukać.