Witam.
Nareszcie znalazłem odpowiednie miejsce. Nadszedł czas na zbudowanie ciemni. Potrzebuję trochę używanych klamotów.
Będę pracował z formatem 6x6 i zdecydowałem się na Opemusa 6. Jeśli ktoś ma takie cudo na zbyciu, może z timerem innymi gadżetami, chętnie pogadam. Jeśli jakiś fachowiec ma jakieś inne propozycje co do powiększalnika, czemu nie, byle nie gorszy od tego Opemusa. Pomóżcie wystartować Szanowni Specjaliści.
Z góry dziękuję.
Maciek.
Kupię powiększalnik i graty...
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
-
- -# mod
- Kontakt:
Witaj w klubie!
Zrobię przegląd gratów
Zrobię przegląd gratów
Zbyszek >>> https://500px.com/zladygin
Cześć! Możesz też rozważyć kupno Dursta M601 ode mnie, sprzęt sprawny i w dobrym stanie. Obsługuje format 135 i 6x6, mam do niego głowicę kondensorową (w tym zestaw kondensorów do obu formatów) i głowicę filtracyjną kolorową z zasilaczem. Również ramki bezszybkowe i dodałbym obiektyw, ale tylko do małego obrazka. Cena w zależności od konfiguracji nie będzie wygórowana - zajmuje mi tylko miejsce w ciemni ;)
mam kilka kuwet 18x24 suszarkę dużą 30x40, maskownicę 18x24.
@dyster aloha! ja bym Ci polecił rozważyć propozycję Wojtka aka. woska. miałem kiedyś opemusa 5 i potem się przesiadłem na Dursta m670. opemus nie był zły, ale komfort na durście o wiele lepszy.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
rbit9n, tym bardziej, że dobry zestaw.
Kupienie gołego powiększalnika, potem kompletacja tych wszystkich dodatków to i koszt znaczny i czasu bardzo dużo trzeba.
Kupienie gołego powiększalnika, potem kompletacja tych wszystkich dodatków to i koszt znaczny i czasu bardzo dużo trzeba.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Dziękuję Wam za pomoc. Już się dogadujemy z Wojtkiem, a raczej dogadaliśmy, chyba.