Nie macie czasem wrażenia, że następuje zbyt szybkie automatyczne wylogowywanie z Koreksu? Zaloguję się, coś poczytam, coś popiszę na brudno i okazuje się, że przed wysłaniem znowu muszę się logować, bo już „wybiło”. Nigdzie indziej się z czymś takim nie spotkałem.
Ja rozumiem, że fotografia to rzecz niezwykłej wagi, jednak nie robimy tu jakichś operacji finansowych na gigantyczną skalę, więc może czas autowylogowywania mógłby być tak z pięć-sześć razy dłuższy? :)
No chyba że tylko ja dostrzegam taki problem?
Korex - zbyt szybkie wylogowywanie?
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
- Mariusz [mr.]
- -#
Korex - zbyt szybkie wylogowywanie?
« Jeżeli martwi Cię, że Twojego wciąż wybornie ostrego UWA (np. ±72mm kryjące 4×5” plus zapas na pokłony) może nie czekać już nic naprawdę wspaniałego (albo i całego LF pod niego, byle podróżnego) — możemy pogadać… »
- Mariusz [mr.]
- -#
Czyżby to była kwestia moich ustawień? Hmm… Ciacha przechowuję „aż wygasną” (czyli właśnie witryna to określa), a jak już wspomniałem – gdzie indziej raczej mnie dziwi długie „trzymanie” logowania (nawet po zamknięciu danej witryny), ale w niczym mi ten odwrotny wariant nie przeszkadzał. Tu natomiast pojawia się taka nieprzyjemna niepewność (np. przy próbie wysłania posta, itp.).taharii pisze:Mnie nie wylogowuje 'wcale' może masz w przeglądarce coś zmajstrowane.
No właśnie – przejrzałem „Preferencje” które nic o logowaniu nie wspominają i też w końcu pomyślałem o tej jedynej pozostającej opcji: „Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie”. Może to właśnie o to chodzi? Do tej pory nie zaznaczyłem tego (domyślnie niezaznaczone), bo uznałem, że póki niczego nie piszę, to lubię też widzieć Forum tak, jak je widzi każdy inny „turysta”. No ale spróbuję.taharii pisze:Głupie pytanie ale zaznaczasz opcję niewylogowywania przy logowaniu na forum? ;>
THX za podpowiedzi! (może następnym też się przydadzą… :)
« Jeżeli martwi Cię, że Twojego wciąż wybornie ostrego UWA (np. ±72mm kryjące 4×5” plus zapas na pokłony) może nie czekać już nic naprawdę wspaniałego (albo i całego LF pod niego, byle podróżnego) — możemy pogadać… »
- Mariusz [mr.]
- -#
Nie całkiem o to chodziło (żeby być wiecznie zalogowanym, więc admin mógłby jednak tu jeszcze coś zdziałać), ale faktycznie – mniej więcej rozwiązuje problem i chyba trzeba to polubić. :)