[S] Kodak HC-110 Pro 4L - stara formuła
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Sprzedaję 4 litrowe butelki "wiecznego" Kodaka HC-110 Professional CAT 501 0541, wszystkie razem dla wielbiciela tego wywoływacza, który posłuży mu zapewne na kilka lat. Oczywiście nie otwierane - od zakupu w 2012 (dwie butelki) i 2013 (dwie butelki), trzymane dodatkowo cały czas w piwnicy. Jedyna różnica to wgięte trochę butelki. Wywoływacz praktycznie już nie do kupienia w tej formule. Cena za całość 1600 zł (400 za butelkę). Możliwy odbiór w Warszawie.
6x9
Cena jak cena, właściciel ma prawo napisać choćby i milion dolarów. Zainteresowany sam podejmie decyzję, czy dla niego to jest drogo, czy tanio. Dość prosta zależność.
Raczej wątpliwym jest, żeby po HC-110 sięgał nowicjusz.
Ten wywoływacz jest drogi w zakupie, ale koszt wywołania z jego użyciem jest niski ze względu na rozcieńczenia w których się go używa i wydajność roztworów roboczych.
Nieprzypadkowo był to ulubiony/preferowany wywoływacz Ansela Adamsa.
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
-
- -#
Chce sprzedać za taką cenę, uszanujmy to.
-
- -#
To nie jest zła oferta. Gdyby to były szklane butelki, pewno bym się skusił
Nie wiem czy @FomaFan ma świadomość, że oferta dotyczy koncentratu wywoływacza w wersji mocno zagęszczonej, który jest o wiele bardziej wydajny niż koncentrat HC-110 oferowany współcześnie na rynku europejskim.
_________________________________________________________________________________
Był HC-110 sprzedawany w Polsce w szklanych butelkach?Fredrixxon pisze: ↑23 sty 2025, 16:32 To nie jest zła oferta. Gdyby to były szklane butelki, pewno bym się skusił
Podobnie uważam, że cena nie jest wysoka, postanowiłem sprzedać je taniej na forum zanim to zrobię na ebay, gdzie wystawię o 30-50% więcej i myślę, że szybko pójdą.
6x9
-
- -#
One nie są zapadnięte lecz zgniecione - gdy je wyjąłem półleżały w skrzyni przegniecione rzeczami, więc się spłaszczyły, do zdjęcia próbowałem je wyprostować co nie wygląda za dobrze, lepiej już wyglądają "jajowate" ze spłaszczeniem :) Zgniecenie jest w miarę równomierne, lecz na jednej butelce jest ono kanciaste. Zrobię zdjęcie i wstawię.Fredrixxon pisze: ↑23 sty 2025, 23:29Raczej nie. Chodzi mi o zapadnięte plastikowe butelki. Co to znaczy zostawmy na osobny wątek.
6x9
Gdybyś sprzedawał po jednej butelce to bym pewnie kupił. Wątpię by ktoś do końca życia zużył 4 litry wywoływacza, bo w najczęściej stosowanym rozcieńczeniu 1 : 21 jest to 84 litry, a każdym litrze wywoła się ok 10 filmów - czyli na 840 sztuk. - 2 zł za wywołanie filmu, czyli tanio.
Gdyby tak zebrało się powiedzmy z 8 forumowiczów i kupiło ten zestaw (po pół litra na "łebka"), to bym chętnie dołączył.
Gdyby tak zebrało się powiedzmy z 8 forumowiczów i kupiło ten zestaw (po pół litra na "łebka"), to bym chętnie dołączył.
Yeti, najczęściej stosowane rozcieńczenie to 1:31 a więc jeszcze taniej i więcej.
Fan Pentax'a.
-
- -#
Kodak zaleca 6 "minilitrów" zupy na negatyw, więc aż tak pomarńczowo nie jest 
A dokładniej 1000/6=166, czyli 400/166=2,4PLN za wywołanie rolki

A dokładniej 1000/6=166, czyli 400/166=2,4PLN za wywołanie rolki

Ok, ponieważ już trzy osoby zaproponowały kupno 1 butelki, więc niech tak będzie.
Rezerwacja zatem po butelce dla Ciebie, aki i jeszcze jednej osoby. Zostaje więc wolna jeszcze jedna.
Ponieważ nie mam aplikacji ani Bliku, więc wysyłkę paczkomatem zróbmy tak jak zaproponował pierwszy kupiec.
Podam wymiary paczki, kupiec przygotowuje przesyłkę i wyśle mi kod nadania, a ja u siebie w paczkomacie ją nadam.
Napiszcie na prive, podam mój tel., mejl, adres paczkomatu i konto do przelewu.
W poniedziałek załatwię kartony więc najwcześniej we wtorek mogę wysłać wywoływacz.
Rezerwacja zatem po butelce dla Ciebie, aki i jeszcze jednej osoby. Zostaje więc wolna jeszcze jedna.
Ponieważ nie mam aplikacji ani Bliku, więc wysyłkę paczkomatem zróbmy tak jak zaproponował pierwszy kupiec.
Podam wymiary paczki, kupiec przygotowuje przesyłkę i wyśle mi kod nadania, a ja u siebie w paczkomacie ją nadam.
Napiszcie na prive, podam mój tel., mejl, adres paczkomatu i konto do przelewu.
W poniedziałek załatwię kartony więc najwcześniej we wtorek mogę wysłać wywoływacz.
Yeti pisze: ↑24 sty 2025, 18:21 Gdybyś sprzedawał po jednej butelce to bym pewnie kupił. Wątpię by ktoś do końca życia zużył 4 litry wywoływacza, bo w najczęściej stosowanym rozcieńczeniu 1 : 21 jest to 84 litry, a każdym litrze wywoła się ok 10 filmów - czyli na 840 sztuk. - 2 zł za wywołanie filmu, czyli tanio.
6x9