KLUB FOTOGRAFICZNY ŁÓDŹ- ŚCIEMNIACZE Z ŁODZI ŁĄCZCIE SIĘ:)

Informacje kulturalne z całego kraju

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
bobrzykos
-#

Post autor: bobrzykos »

jako Klubowicz <od wczoraj:)> zamieszczam ogłoszenie Klubu Fotograficznego Łódź !

Witam,

zapraszamy do uczestnictwa (darmowego!) w zajęciach Amatorskiego Klubu Fotograficznego

zajęcia odbywać będą się co tydzień w piątki (po 17:00) oraz w weekendy (plenery itp.)
do dyspozycji mamy salę konferencyjną nadająca się do ustawiania sprzętu studyjnego oraz staramy się o osobne pomieszczenie na ciemnię , zaplecze socjalne itp.

planujemy trzy ogólnie kierunki działalności
- szkolenie z podstaw fotografii (cykliczny kurs 3-miesięczny, zajęcia co dwa tygodnie)
- klub dyskusyjny
- wspólne plenery (średnio jeden w miesiącu)

uczestnictwo dzięki pozyskanym sponsorom jest darmowe, zapraszamy WSZYSTKICH bez względu czy ktoś zajmuje się fotografią analogową, czy cyfrową

bez względu na to czy dysponujesz zaawansowanym sprzętem za dziesiątki tysięcy złotych, czy całkowicie automatycznym kompaktem... serdecznie zapraszamy!

Podkreślam że na zajęciach panuje całkowity "egalitaryzm" - nikt nie ma prawa czuć się lepszy dlatego że posiada analog czy vice versa - wypasioną cyfrówkę czy średni format.

Klub z założenia będzie zrzeszał amatorów fotografii zainteresowanych dalszym własnym rozwojem, jeśli interesujesz się fotografią i chcesz się w tej dziedzinie razem z nami rozwijać - zapraszamy! razem zawsze lepiej, prawda?

ZAPRASZAMY NA SPOTKANIE ORGANIZACYJNE
2 października 2009 (piątek) o godzinie 17:30
w siedzibie Klubu, przy ul. Nowej 20 w Łodzi

www.podstawyfoto.blox.pl - www.podstawyfoto.pl
dla "digartowców" - http://www.digart.pl/forum/temat/124164 ... _Lodz.html

chętnie osobiście odpowiem na wszelkie pytania pod numerem telefonu: - tel.504640400

info ;
- adamrusek@adamrusek.pl
- klub@podstawyfoto.pl

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
w najbliższy piątek (9.10.2009) zapraszamy na pierwsze spotkanie kursu "podstawy podstaw" godz 17;00

zakres materiału:
-czym jest fotografia? (zakres, historia w pigułce)
-fotografia analogowa i cyfrowa (podobieństwa i różnice)
-Co to jest zdjęcie? Zdjęcia a fotka... czym odróżnić? Czym można fotografować?
-dobre zdjęcie – elementy technicznej poprawności
-dobre zdjęcie – elementy kompozycji
-dobre zdjęcie – wybór momentu (dlaczego nie naciskać spustu migawki)

W trakcie spotkania będzie można złożyć deklarację członkowską

PROSIMY O ZABRANIE NA SPOTKANIE WŁASNYCH APARATÓW FOTOGRAFICZNYCH

przypominam również że na stronie podstawyfoto.blox.pl znajduje się aktualizowany na bieżąco harmonogram pracy Klubu i poszczególnych zajęć, oraz komplet dokumentów Klubu
Ostatnio zmieniony 18 sty 2010, 00:40 przez bobrzykos, łącznie zmieniany 1 raz.
janusz1
-#

Post autor: janusz1 »

Świetny pomysł. Jakbyście potrzebowali jeszcze trrochę filmów i chemii do fotografii czarno białej to daj znać na priva. Chętnie coś zasponsoruję.
Awatar użytkownika
ofcza
-#
Kontakt:

Post autor: ofcza »

Witam
Nie mieszkam w Łodzi, mam jednak nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego grona? Zawsze mogę do Was dojechać w czasie 40 minut. Zabawę w fotografię analogową zaczęłam w lipcu tego roku i moja wiedza w tym temacie jest mocno niedostateczna. Chętnie poznam ludzi którzy taką fotografię robią i kochają w nadziei dalszej nauki i nie tylko :) Rozumiem że mogę do Ciebie zadzwonić bobrzykos ?
Pozdrawiam
Złodzieju, oddaj wenę!
Awatar użytkownika
bobrzykos
-#

Post autor: bobrzykos »

o każdej porze dnia i nocy:) choć telefon podany w info jest do Głównego założyciela i pomysłotwórcy:) mój numer jak i dalsze info wysyłam Ci na PW 8-) spotkania są co piątek o godz 17 na ul. Nowej 20 .
Awatar użytkownika
ofcza
-#
Kontakt:

Post autor: ofcza »

Już wszystko wiem, dziś do Ciebie dzwonię :)
Złodzieju, oddaj wenę!
stygi
-#
Post autor: stygi »

Popieram idee i uczesnicze, choć z wypadami na plenery ciężko z powodów czasowych.

Pozdrawiam,
Z przyczyn technicznych koniec świata został odwołany. Za zaistniałe utrudnienia serdecznie przepraszamy !
cygan79
-#

Post autor: cygan79 »

Witam:)

Czy można się do Państwa dołączyć. dopiero sie uczę fotografii
stygi
-#
Post autor: stygi »

cygan79 pisze:Witam:)

Czy można się do Państwa dołączyć. dopiero sie uczę fotografii
Zapraszamy!
Z przyczyn technicznych koniec świata został odwołany. Za zaistniałe utrudnienia serdecznie przepraszamy !
Janis
-#

Post autor: Janis »

Czy klub nadal działa? Analogowo również (ciemniowo)?
ODPOWIEDZ