Jobo c7700

Powiększalniki, zegary, kuwety, oświetlenie w Waszej ciemni

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
ulv
-#
Kontakt:

Jobo c7700

Post autor: ulv »

Mocno przymierzałem się do zakupu Dursta m605, ale trafił się za dobre pieniądze Jobo c7700 z głowicą kolorową i wziąłem. Czy warto to się okaże. Mam nadzieję, że nie są to powiększalniki odbiegające jakoś znacznie klasą od siebie. Jeżeli jestem w błędzie proszę o wyprowadzenie mnie z niego. Jeżeli ktoś miał z nim doświadczenie to też chętnie posłucham na co zwrócić szczególną uwagę.

Pozdrawiam
Trzydziestosześciostrzałowy Contax RX / Piętnastostrzałowa Fujica GS645 / Dwunastostrzałowa Bronica SQ-B / Jednostrzałowy Motylek 45
www.stegierski.com
dadan_mafak
-#
Kontakt:

Post autor: dadan_mafak »

to dobry powiekszalnik. ale brakuje mu do solidnosci i stabilnosci M605. Ktos rowniez pisal, ze glowica kolorowa nie daje "satysfakcjonujacej" rozpietosci kontrastu na papierach czarno-bialych.
niemniej to porzadna maszyna. powodzenia :-D
Awatar użytkownika
ulv
-#
Kontakt:

Post autor: ulv »

Cóż, na razie musi być. Miałem Opemusa 6a, ale jak za cenę głowicy kolorowej do niego trafił mi się Jobo to długo się nie zastanawiałem. Docelowo, jak dobrze pójdzie, planuję i tak wymianę na Dursta Laboratora, a teraz potrzebowałem czegoś z głowica wielogradacyjną lub kolorową.

Pozdrawiam
Trzydziestosześciostrzałowy Contax RX / Piętnastostrzałowa Fujica GS645 / Dwunastostrzałowa Bronica SQ-B / Jednostrzałowy Motylek 45
www.stegierski.com
dadan_mafak
-#
Kontakt:

Post autor: dadan_mafak »

no, po takiej przesiadce mozesz byc tylko bardzo zadowolony :-D
ODPOWIEDZ