Witam,
zakupiłem niedawno powiększalnik Durst M600. Wraz z nim obiektyw Schneider Componon 1:4/50. Przy próbach w ciemni zauważyłem, że ostrość (6x6) mogę ustawić maksymalnie dla odbitki około 20x20. Czy aby wykonywać większe powiększenia, to muszę kupić obiektyw o ogniskowej 75-80? Jeśli tak to za czym się rozglądać? Może Wy macie coś sensownego na sprzedaż?
Jaki obektyw do 6x6.
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
-
- -#
- Kontakt:
-
- -#
- Kontakt:
-
- -#
- Kontakt:
Skoro kolega, jest tak biegły w szukaniu tematów na forum, to mógłby podesłać stosownego linka do odpowiedzi na moje pytanieodpowiedź padła kilka razy, użyj z łaski swojej forumowej szukaczkiszczypior07 pisze:Tyle osób na forum i tylko jedna odpowiedź?!

Z szukaczki korzystałem i dostałem "dwadzieścia tysięcy" wyników. Każdy post po części zawiera odpowiedź na moje pytanie a przeszukanie ich wszystkich zajęłoby mi chyba cały tydzień. Myślałem, że to forum jest trochę inne i że dla kolegów, którzy są oblatani w temacie ciemni nie stanowi problemu odpowiedzieć na jedno czy dwa banalne pytania

Ostatnio zmieniony 03 lut 2013, 01:10 przez szczypior07, łącznie zmieniany 2 razy.