instrukcja RZ67 - kto wie jak zdobyć?

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

petelski
-#

instrukcja RZ67 - kto wie jak zdobyć?

Post autor: petelski »

Witajcie! Chciałem to pytanie wrzucić to pytanie do BAZARU, ale dostałem informację, że nie mam uprawnień. Jednocześnie okazało się że do Hyde Parku mam :) Więc piszę tu. Poszukuję POLSKIEJ instrukcji do Mamiya 67RZ Professional (jedynka!)
Sposób pozyskania instrukcji żebraczy :). Najchętniej przyjąłbym jako pomoc koleżeńską np podarunek wielkanocny w formacie PDF, ale jak najbardziej dopuszczam również jakąś formę zakupu :oops: .
Jeżeli ktokolwiek wie, ktokolwiek widział - dajcie proszę info :)
pozdrówka
anałogowo rzecz ujmując...
Awatar użytkownika
mrek
-#

Re: instrukcja RZ67 - kto wie jak zdobyć?

Post autor: mrek »

petelski pisze:Witajcie! Chciałem to pytanie wrzucić to pytanie do BAZARU, ale dostałem informację, że nie mam uprawnień. Jednocześnie okazało się że do Hyde Parku mam :) Więc piszę tu. Poszukuję POLSKIEJ instrukcji do Mamiya 67RZ Professional (jedynka!)
Sposób pozyskania instrukcji żebraczy :). Najchętniej przyjąłbym jako pomoc koleżeńską np podarunek wielkanocny w formacie PDF, ale jak najbardziej dopuszczam również jakąś formę zakupu :oops: .
Jeżeli ktokolwiek wie, ktokolwiek widział - dajcie proszę info :)
pozdrówka
Mam zeskanowaną starą polska instrukcję do RB. Pasuje?
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
petelski
-#

Marku oczywiście z wdzięcznością przytulę do RB na początek :) jeśli to nie problem to adresik do mnie to andrzej(malpa)petelski.pl Dziękuję bardzo.
Proszę jednocześnie Koleżeństwo, jakby ktoś gdzieś przez przypadek itd to ja owszem, z chęcią i wdzięcznością :)
Pozdrówka świąteczne :)
Awatar użytkownika
J.A.
-#

Post autor: J.A. »

A czego nie wiesz?
Tam na prawdę nie ma co czytać. No chyba, że zależy Ci na instrukcji dla samej instrukcji.
A w ogóle występuje w przyrodzie polska instrukcja do RZ?
Na marginesie. Między RB i RZ jest sporo różnic, na tyle dużo, że skoro potrzebna Ci instrukcja na nie wiele zda Ci się ta od RB.
No i jeszcze jedno pytanie. Czy nie może być angielska? Bo taką to możesz pobrać >klik tutaj<
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
petelski
-#

Widzisz J.A. - ja cholernie lubię czytać :) Wtedy czuję się pewniej a co ważniejsze nie mogę jak spierniczę zdjęcia zwalić winy na nieznajomość sprzętu :) Angielską mam - dziękuję - niestety techniczny angielski to nie jest mój język. Już przy "normalnym" ręce bolą (piszę to ze wstydem, ale cóż ja zrobię :) )
pozdrówka
Awatar użytkownika
mrek
-#

Post autor: mrek »

petelski pisze:Marku oczywiście z wdzięcznością przytulę do RB na początek :) jeśli to nie problem to adresik do mnie to andrzej(malpa)petelski.pl Dziękuję bardzo.
Proszę jednocześnie Koleżeństwo, jakby ktoś gdzieś przez przypadek itd to ja owszem, z chęcią i wdzięcznością :)
Pozdrówka świąteczne :)
Pooooszło
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
petelski
-#

Dzięki Marku - doszło :mrgreen:
NADAL przytulę instrukcję PL do RZ67 :) :) :)
jerezano
-#
Kontakt:

Post autor: jerezano »

J.A. ma rację - chyba nie ma. Kiedyś szukałem polskiej instrukcji do RZ II i znalazłem... tylko angielską. Zanim jednak ją znalazłem już prawie wszystko wiedziałem o aparacie. Tam faktycznie nie ma się nad czym zastanawiać. I to jest jeden z wielu "plusów dodatnich" tego aparatu :-)
petelski
-#

No cóż - w takim razie pozwolę sobie pytać Szanowne Grono Użytkowników jak natrafię na jakiś "haczyk" :)
ODPOWIEDZ