info o studiach.'
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
info o studiach.'
witam wszystkich :)
chciałam zasięgnąc Waszych opinii na temat studiów fotograficznych.? gdzie? co? jak?
interesuje mnie fotografia. jak narazie jestem kompletnym amatorem, jednak od sierpnia zaczynam kurs foto, tak żeby miec jakiekolwiek pojęcie o tym co mi się podoba.
od zawsze robilam zdj. zwykłymi aparatami cyfrowymi, aktualnie idzie już mój sprzęt (nikon d80) :)
w przyszłości chciałabym pracowac w jakiejś agencji reklamowej, coś z tym związanym. reklama, media, pr etc.
i tu pytanie czy lepiej iśc na studia zwiazane z fotografią czy wybrac inne?
tak czy siak do tego co chce w życiu robic studia są podyplomowe, więc sama juz sie gubie czy lepiej pocwiczyc foto i w tym kierunku sie ksztalcic a pozniej doksztalcac pod reklame czy wybrac jednak cos innego, foto zostawic jako hobby(na ktore pewnie z wiekiem bede miala mniej czasu) i nastepnie doksztalcac sie pod ta reklame czy pr.
a i na maturze mam zamiar zdawac polski(podstawowy), ang (rozszerzony) i wos (i tu sie okaze czy bedzie to podstawowy czy roz. wartoloby jednak to drugie)
prosze o rady i opinie, bo ja mam straszny mętlik w głowie.
chciałam zasięgnąc Waszych opinii na temat studiów fotograficznych.? gdzie? co? jak?
interesuje mnie fotografia. jak narazie jestem kompletnym amatorem, jednak od sierpnia zaczynam kurs foto, tak żeby miec jakiekolwiek pojęcie o tym co mi się podoba.
od zawsze robilam zdj. zwykłymi aparatami cyfrowymi, aktualnie idzie już mój sprzęt (nikon d80) :)
w przyszłości chciałabym pracowac w jakiejś agencji reklamowej, coś z tym związanym. reklama, media, pr etc.
i tu pytanie czy lepiej iśc na studia zwiazane z fotografią czy wybrac inne?
tak czy siak do tego co chce w życiu robic studia są podyplomowe, więc sama juz sie gubie czy lepiej pocwiczyc foto i w tym kierunku sie ksztalcic a pozniej doksztalcac pod reklame czy wybrac jednak cos innego, foto zostawic jako hobby(na ktore pewnie z wiekiem bede miala mniej czasu) i nastepnie doksztalcac sie pod ta reklame czy pr.
a i na maturze mam zamiar zdawac polski(podstawowy), ang (rozszerzony) i wos (i tu sie okaze czy bedzie to podstawowy czy roz. wartoloby jednak to drugie)
prosze o rady i opinie, bo ja mam straszny mętlik w głowie.
viewtopic.php?t=164&start=0
viewtopic.php?t=627&start=0
http://forum.fotopolis.pl/viewforum.php?f=39
Ech...
viewtopic.php?t=627&start=0
http://forum.fotopolis.pl/viewforum.php?f=39
Ech...
"Mów mądrze do głupca, a nazwie cię idiotą."
Gadu-Gadu: 6128949
Skrócę Ci trochę drogę, bo do tego dochodzi większość tych mądrzejszych.
Studia dzienne sobie odpuść. Rób dużo zdjęć, analizuj je, wkręcaj się w jakieś konsultacje (?) itp. Potem ewentualnie można się wybrać do Opavy. Ale i bez tego można być świetnym fotografem w którejś z dziedzin.
Studia dzienne sobie odpuść. Rób dużo zdjęć, analizuj je, wkręcaj się w jakieś konsultacje (?) itp. Potem ewentualnie można się wybrać do Opavy. Ale i bez tego można być świetnym fotografem w którejś z dziedzin.
"Mów mądrze do głupca, a nazwie cię idiotą."
e tam chamski. wiem wiem, umiem sobie radzic z podanymi info tylko wczoraj miałam dosyc ciezki dzien i tyle różnych opinii czytałam na różnych forach i szczerze mówiac wolalam isc na łatwizne(to też czasami przydatna rzecz) i założyc nowy topic :)
możecie już zamknąc ten temat ;)
możecie już zamknąc ten temat ;)
znalazła raz pewna pani aparat.'
akiko, to to rzeczywiście leniwa jesteś. Co zdawać? Cokolwiek. Na żadnej ASP i na ITFie (z tego co mi wiadomo) nie biorą pod uwagę wyników matury, masz po prostu ją zdać, żeby mieć średnie wykształcenie. Możesz zdać 3 przedmioty na podstawie na 30% i się dostać na ITF, możesz zdać 5 przedmiotów rozszerzonych na 100% i się nie dostać 

a tam szkoda czasu.' co jak co ale myślę, że to studia najbardziej poszerzają nasze horyzonty, bo w końcu po latach 'ogólnej' edukacji uczymy sie czegos zwiazanego z nasza przyszłą pracą, uczy sie tez człowiek mniej więcej tego co chce.'
żeby się jeszcze dostac na te studia co się chce ohh <marzyciel>
żeby się jeszcze dostac na te studia co się chce ohh <marzyciel>
znalazła raz pewna pani aparat.'