[S] Haoge LH-X53 - prostokątna osłona do legendarnego obiektywu Fujifilm XF35/1.4 (pierwsza generacja)

Szukam, Kupię, Sprzedam, Zamienię ...
UWAGA! Przeczytaj regulamin bazaru zanim dodasz post!

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy

miki11
-#

[S] Haoge LH-X53 - prostokątna osłona do legendarnego obiektywu Fujifilm XF35/1.4 (pierwsza generacja)

Post autor: miki11 »

https://pl.aliexpress.com/item/1005001540683719.html

Pasuje do:
Fujifilm Fujinon XF 35mm F1.4 R
Fujifilm Fujinon XF 18mm F2 R
Fujifilm Fujinon XF 60mm F2.4 R makro

Fabrycznie nowa, wyjątkowo dobrze wykonana, całkowicie metalowa (raczej odlew, bo nie reaguje na naciski), naprawdę śliczna. To osłona często wybierana przez tak zwanych fotograficznych celebrytów i lanserów. Inna sprawa, że oryginalna osłona do tego obiektywu, mimo że japońska i metalowa, nie sprawia wrażenia tak solidnej. A o oryginalnym dekielku na oryginalną osłonę nawet nie będę się rozpisywał - generalnie gubi się na pierwszym spacerze. Kiedy zadałem pytanie o jakiś sposób zamocowania tego dekielka (żeby go nie zgubić) w autoryzowanym salonie Fuji, w odpowiedzi otrzymałem (na żywo) pytanie: "To jeszcze go masz?" :-)

No, dobrze, wracając do LH-X53 - myślę, że dla forumowicz≥ów cena 120 zł będzie dobrze wyważona. Po założeniu jej na body Wasze Fuji będzie wyglądało bardziej, jak Leica :-)

Post autor: Spektrum »

Ciekawostka, otwarłem linka 28 lutego czyli jeden dzień po Twoim poście i ja widzę cenę 208,19 zł i jest informacja że najniższa cena w ciągu 30 dni przed zniżką 208,22 zł. Czyżby ceny były aż tak różne dla różnych oglądających na tej samej ofercie?

EDIT: Przepraszam, nie zauważyłem, że to jest Twoja prywatna oferta sprzedaży, a linka do Alixxxs podałeś tylko poglądowo.. o ja debil...
Załączniki
Screenshot 2025-02-28 at 23-52-32 Haoge LH-X53 kwadratowa metalowa osłona przeciwsłoneczna odcień dla Fujifilm Fuji Fujinon XF 35mm F1.4 R _ XF35mm_F1.4 R xf18mm F2 obiektyw - AliExpress 44.jpg
miki11
-#

Post autor: miki11 »

Te osłony są stosunkowo drogie, dlatego mój egzemplarz jest tani :-)

Post autor: Spektrum »

Dopiero plączę się po tym forum. Kliknąłem w przycisk "Nieprzeczytane posty" i trafiłem na Twój post. Nie zauważyłem, że jestem w dziale BAZAR. Myślałem, że podajesz, jako ciekawostkę linka do oferty na Aliexpress, jednocześnie podkreślając, że ta oferta (na Aliexpress) kosztuje 120 złociszy i uważasz ze to wyważona oferta dla posiadaczy Fuji, a więc warto ją tam kupić. Po prostu nie zauważyłem, że w ogóle jestem w dziale BAZAR i komentuję czyjąś ofertę. Bardzo przepraszam, nie chciałem zakłócać tutaj spokoju. :-D
ODPOWIEDZ