Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym zacnym forum, które czytam już od dłuższego czasu, ponieważ zostałem zarażony wirusem fotograficznym i planuję wkrótce kupić mój pierwszy, lepszy aparat.(dotychczas bawiłem się Kodakiem Retina IIIc, ale to już staruszek )
W związku z tym, mam pytanie, czy w Poznaniu istnieje jakikolwiek komis/giełda z analogowym sprzętem fotograficznym ? W necie znalazłem informację na temat niedzielnej giełdy w Domu Tramwajarza na rogu Kochanowskiego/Słowackiego, ale nie jestem pewien czy jeszcze istnieje(na stronie nie ma podanej daty http://pgfoto.terramail.pl/info.html, dlatego też chciałbym się po prostu upewnić. Jeśli ktoś jest z Poznania i posiada informacje na ten temat, proszę o podzielenie się z nimi. Z góry dzięki!
Dzięki, widzę że mają sklep online+komis, ale nic ciekawego u nich nie znalazłem niestety. Wiesz może cokolwiek o wspomnianej przeze mnie niedzielnej giełdzie?
Giełda w Domu Tramwajarza, to już raczej wspomnienie.
Na Nowowiejskiego, na odcinku do Pl. Wolności, także jest mały sklepik/komis ze sprzętem. Ale czy znajdziesz to czego poszukujesz, tego nie wiem.
Jest jeszcze w co drugą sobotę miesiąca giełda staroci, a w każdą niedzielę pchli targ w strarej rzeźni. Niekiedy coś tam mają. Lecz nie oczekuj wielkiego wyboru.
No i pozostaje licytacja na znanym wszystkim portalu.
rozglądam się nad ładnie zachowanym średnioformatowym aparatem - bronica, hasselblad, mamiya tlr lub rolleiflex tlr. Ale coś przeczuwam, że moje poszukiwania skończą się fiaskiem i pozostanie mi ebay/allegro.
Tak czy siak, dzięki za informację. Przejdę się jakoś w tygodniu na tego nowowiejskiego
No nie ma lekko. Z giełd fotograficznych to została się już chyba tylko na PKP we Wrocławiu i w Stodole w Warszawie. Generalnie przy obecnym kursie złotówki to jednak ebay
matth pisze:No nie ma lekko. Z giełd fotograficznych to została się już chyba tylko na PKP we Wrocławiu i w Stodole w Warszawie. Generalnie przy obecnym kursie złotówki to jednak ebay
mówisz, że obecny kurs złotówki jest atrakcyjny? sprawdzałem prognozy walutowe i podobno za parę miesięcy złoty ma jeszcze bardziej w górę podskoczyć. Nie wiem co robić, czekać czy już się poważnie zacząć rozglądać nad zakupem.
No pewnie, że jest atrakcyjny. Rok temu było duuż drożej. Wiesz.. można czekać na nowe ceny, nowe kursy, nowe okazje, albo kupić i czerpać radość z używania. Pytanie co jest ważniejsze
na nowowiejskiego komisu juz nie prowadza, sprzet wprawdzie lezy na polkach ale juz nie sprzedaja. mozna probowac zagadac wlasciciela, moze sie zlituje i cos pchnie ale raczej watpie. generalnie w poznaniu nie ma komisu, mozna szukac czegos na starej rzezni, przychodzi co jakis czas jeden gosc ktory miewa rozny sprzet foto, czasem lepszy czasem gorszy ale zazwyczaj w dobrym lub przynajmniej przyzwoitym stanie.