Galeria
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Galeria
Bardzo cieszy mnie galeria. Mam dwa pytania:
1. Czy na miejscu są zdjęcia kolorowe?!
2. Czy można wstawić gdzieś dział na posty dot. zdjęć w galerii? Czy ew. dyskusje mają iść na shoutbox?
Co o tym myślicie?
1. Czy na miejscu są zdjęcia kolorowe?!
2. Czy można wstawić gdzieś dział na posty dot. zdjęć w galerii? Czy ew. dyskusje mają iść na shoutbox?
Co o tym myślicie?
- Michał Kowalski
- -#
- Kontakt:
Chyba masz rację Jerzy.. choć chętnie zobaczę wyniki ankiety ;)
Postaram się zaraz dodać informacje iż przyjmowane są tylko b&w.. lub kolorystyka "szlachetna' ;)
Postaram się zaraz dodać informacje iż przyjmowane są tylko b&w.. lub kolorystyka "szlachetna' ;)
Fotograf Chrzanów - fotografia ślubna
1. Nie, bo zaraz będziemy tu mieli nalot dzieciaków z cyfrowymi kompaktami z ich fotkami, "jakiego fajnego mam psa"
2. Lepiej nich dyskusja będzie na forum (może w jakiejś oddzielnej kategorii?), bo z shoutboksem to będzie cienko, jak będzie ktoś chciał odnaleźć jakąś starszą dyskusję
Mam też pytanie: czy w galerii będą tolerowane zdjęcia monochromatyczne robione cyfrą? Bo jakby nie patrzeć, to czasem jednak nie ma się pod ręką analoga, poza tym często robię fotki cyfrą wiedząc zanim nacisnę spust, że ta fotka wyląduje w Photoshopie, żeby ją przerobić na b&w. Co o tym myśli Administracja?
2. Lepiej nich dyskusja będzie na forum (może w jakiejś oddzielnej kategorii?), bo z shoutboksem to będzie cienko, jak będzie ktoś chciał odnaleźć jakąś starszą dyskusję
Mam też pytanie: czy w galerii będą tolerowane zdjęcia monochromatyczne robione cyfrą? Bo jakby nie patrzeć, to czasem jednak nie ma się pod ręką analoga, poza tym często robię fotki cyfrą wiedząc zanim nacisnę spust, że ta fotka wyląduje w Photoshopie, żeby ją przerobić na b&w. Co o tym myśli Administracja?
- Michał Kowalski
- -#
- Kontakt:
ku6i, jesli znasz mozliwości PS to sam wiesz że niekiedy jest trudno rozróżnić co z cyfry a co nie ;) a ograniczenie do b&w ma właśnie wyeliminować zdjęcia z wakacji w wstawionym "datownikiem" ;) oczywiście sepia oraz fotografie kolorowane ręcznie ;) mile widziane
Wysłałem PM do dac1950 z galerii z prośbą o usunięcie / podmianę fotografii...
Wysłałem PM do dac1950 z galerii z prośbą o usunięcie / podmianę fotografii...
No znam dość dobrze. Wiem, jakie cuda można robić w PSie
Mam dość sporo zdjęć spłodzonych właśnie w tandemie cyfra + PS, które od samego początku ich żywota miały byc b&w. Dlatego pytam, czy zdjęcia z cyfry wchodzą w grę?
Jasne, że nikt nie rozróżni czy to skan, czy robione cyfrą, ale jednak w głowie niedosyt może pozostać, że się jednak kogoś robi w konia...

Jasne, że nikt nie rozróżni czy to skan, czy robione cyfrą, ale jednak w głowie niedosyt może pozostać, że się jednak kogoś robi w konia...
- Michał Kowalski
- -#
- Kontakt:
- Michał Kowalski
- -#
- Kontakt:
Ok więc zróbmy tak.. na dzień dzisiejszy galeria jest b&w. jesli pojawi sie więcej głosów na tak pomyślimy na innym podziałem galerii....
- Michał Kowalski
- -#
- Kontakt:
usilowalem cos sensownego wymyslic aby utworzyć kolejne podkategorie.. ale chyba nie ma sensu ich bardziej mnożyć.... teraz pytanie.. czy robimy tak aby do istniejacych kategorii dolozyc slajd czy zrobic osobna podkategorie? w 1 przypadku bedzie tematycznie... ale jak uwazacie ;)