Galeria - na kazdy temat i dla kazdego
Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin
Ferrania P30 80@50ASA, Kodak D23 1+0, Minolta XD-11, Minolta MC Rokkor-X PG 1.4/50. Praktycznie nie dotykane w postprocesie (minimalne rozjaśnienie).
Gdy czytam taki „disclaimer“ to zawsze sie zastanawiam czemu on ma sluzyc? Czy to cos w stylu: nie musialem sie nameczyc a takie dobre wyszlo, czy raczej: przepraszam ale jest niedokonczone? Czyzby zdjecie bez obrobki bylo lepsze od tego z? Nie jest to pytanie zaczepne z mojej strony, po prostu chcialbym wiedziec.
Ten Skopar który w niej wtedy był. Robiłem próbę przeszczepu z innego aparatu. Stety niestety, wkręciłem z powrotem Helomara który był w niej oryginalnie, a Skopar wraz z trupem innej Bessy poszedł w świat.
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada
Terry Pratchett – Maskarada
Jest to informacja równie ważna czy ciekawa jak ta o tym jak film był wywołany. O skanowaniu nie wspomnęoKuba pisze: ↑23 sie 2023, 22:03Gdy czytam taki „disclaimer“ to zawsze sie zastanawiam czemu on ma sluzyc? Czy to cos w stylu: nie musialem sie nameczyc a takie dobre wyszlo, czy raczej: przepraszam ale jest niedokonczone? Czyzby zdjecie bez obrobki bylo lepsze od tego z? Nie jest to pytanie zaczepne z mojej strony, po prostu chcialbym wiedziec.

W dalszym ciagu nie rozumiem czemu mialo by to sluzyc, ale ok
Odezwal sie ten, ktory sie o technikalia nie pyta

Jak najbardziej pyta. Film, EI, wywoływacz, czas, mieszanie, temperatura, a na ekranie skan po radosnej, tajemniczej obróbce w PS której szczegóły autor głęboko skrył

Radosnej i tajemniczej? Ty to masz fanatzje! 

To by oznaczalo, ze prezentowac nalezy tylko nieobrobione skany? Dziwna to by byla galeria. Ale zawsze mozesz taka zainicjowac.

Sam jednak psioczyles na tych, ktorzy paprochy umieszczali w zdjeciach. Czyli paprochy mozna usunac, ale podniesc kontrast to juz nie? A jak z ramka? Dozwolona czy zabroniona?

Bylbym zapomial: zawsze zamieszczam zdjecia, nigdy skany
Hola, hola mości Panie! Skąd takie pytanie? Nie przypisuj mi intencji których nie mam, nic takiego nie sugerowałem.
Oczywiście. Nie akceptuję takich środków wyrazu...
Jak najbardziej można, czasem trzeba, a było by całkiem fajnie wspomnieć co i czym zrobione. Tak jak co i jak naświetlone i wywołane.
Jak zwał tak zwał, ale to zawsze (tu) obraz cyfrowy, mniej lub bardziej przetworzony "komputerowo".
To oczywista oczywistosc wynikacja z medium
Z Twojego przekazu wywnioskowalem taka radosna i niezbyt tajemnicza sugestie

No tak, albo kłania się czytanie ze zrozumieniem, albo.. pić to trzeba umić (https://www.youtube.com/watch?v=P9U4yN-yu-0 )

Albo jedno i drugie 

No ja tu jestem świadkiem, Kuba pić umie.

M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"